Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Η «Μόμο» είναι νεκρή, λέει ο δημιουργός της!

Ο 43χρονος καλλιτέχνης κατέστρεψε την κούκλα

4 Μαρτίου 2019 12:16
Η «Μόμο» είναι νεκρή, λέει ο δημιουργός της!

Ο 43χρονος καλλιτέχνης κατέστρεψε την κούκλα, της οποίας το εφιαλτικό πρόσωπο ταυτίστηκε με το παιχνίδι αυτοκτονίας
Ο δημιουργός της εφιαλτικής φιγούρας της «Μόμο», της γυναίκας-πουλιού που ταυτίστηκε με το ομώνυμο «παιχνίδι αυτοκτονίας», το οποίο φέρεται να απειλεί τις ζωές χιλιάδων παιδιών ανά την υφήλιο, ξεκαθάρισε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι η δημιουργία του... είναι νεκρή.

Μιλώντας από το εργαστήρι του στο Τόκιο, ο δημιουργός Κεϊσούκε Άισο έστειλε ένα καθησυχαστικό μήνυμα στα παιδιά, λέγοντάς τους ότι πια δεν έχουν τίποτα να φοβούνται, αφού «η Μόμο είναι νεκρή».

Ο 43χρονος καλλιτέχνης δημιούργησε το γλυπτό Mother Bird το 2016, για τις ανάγκες μιας έκθεσης στο Τόκιο. Αρχικά το γλυπτό του τρομακτικού πλάσματος πέρασε απαρατήρητο από κριτικούς και κοινό. Όταν όμως το πρόσωπο της «Μητέρας πουλιού» ταυτίστηκε με τη «Μόμο», ένα απειλητικό ον που δίνει επικίνδυνες εντολές σε παιδιά μέσω του διαδικτύου, η φήμη της εξαπλώθηκε σε όλον τον πλανήτη.

«Το γλυπτό μου δεν υπάρχει πια. Δεν ήταν προορισμένο να κρατήσει. Είχε αρχίσει να σαπίζει και το κατέστρεψα. Τα παιδιά μπορούν να κοιμούνται ήσυχα ξέροντας ότι η Μόμο είναι νεκρή. Δεν υπάρχει πια και η κατάρα έχει διαλυθεί», εξηγεί στη Sun ο Ιάπωνας καλλιτέχνης.

undefined

To επίμαχο γλυπτό που φιλοτέχνησε ο 43χρονος το 2016 απεικονίζει τον γυμνό κορμό και το πρόσωπο μιας αποστεωμένης γυναίκας, με το κάτω μέρος του σώματός της να έχει χαρακτηριστικά πτηνού. Πηγή έμπνευσης για την εφιαλτική αυτή φιγούρα στάθηκαν οι ταινίες τρόμου, τις οποίες αγαπά ιδιαίτερα ο δημιουργός της.

Ο Κεϊσούκε Άισο εξήγησε στη βρετανική εφημερίδα ότι τρέφει ανάμικτα συναισθήματα για τους ανθρώπους που πήραν το γλυπτό του και τον χρησιμοποίησαν με αυτόν τον τρόπο. «Από μία άποψη, μου έχουν προκαλέσει πολλούς μπελάδες. Από την άλλη, οφείλω να αναγνωρίσω ότι ως καλλιτέχνης μου αρέσει που ένα έργο μου έχει γίνει γνωστό σε όλον τον πλανήτη», εξηγεί ο Ιαπωνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρόλο που υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα για φερόμενα «θύματα» του Momo Challenge, δεν έχει επιβεβαιωθεί ποτέ ούτε ένα από αυτά. Ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για hoax και αστικό μύθο. Βρετανικές οργανώσεις εξέδωσαν ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για κάποιο παιδί που έχει λάβει τέτοια μηνύματα ή έχει απειληθεί μέσω της «Momo».

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share