Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Με δύο μόνο τροφές κατάφερε να θεραπεύσει τη μητέρα του από το Alzheimer!

Η διατροφή που καταπολέμησε την ασθένεια!

20 Φεβρουαρίου 2019 14:25
Με δύο μόνο τροφές κατάφερε να θεραπεύσει τη μητέρα του από το Alzheimer!

Πριν από τρία χρόνια, ο Mark Hatzer άρχισε να παρατηρεί πως η 82χρονη μητέρα του Sylvia είχε αρχίσει να ξεχνάει. Σύντομα, η κατάσταση χειροτέρευσε τόσο που αναγκάστηκε να την βάλει σε νοσοκομείο για το καλό της.

Είχε φτάσει σε σημείο που δεν αναγνώριζε τον γιο της και είχε τύχει ακόμα να κατηγορήσει τις νοσοκόμες που την φρόντιζαν πως την είχαν απαγάγει.

«Όταν η μαμά μου ήταν στο νοσοκομείο, νόμιζε πως ήταν σε ξενοδοχείο – αλλά το χειρότερο που είχε πάει ποτέ. Δεν με αναγνώριζε και έπαιρνε τηλέφωνο στην αστυνομία γιατί νόμιζε πως την είχαν απαγάγει.»
Έχοντας χάσει τον πατέρα του από καρδιακό το 1987, η μάχη της μητέρας του με την άνοια τον έκανε να νιώθε πως είχε χάσει και τους δυο γονείς του.

Αντί όμως η Sylvia να πάρει φαρμακευτική αγωγή, ο Mark δούλεψε μαζί της για να φτιάξει μία διατροφή που θα την βοηθούσε να καταπολεμήσει την ασθένεια.

Μετά από πολύ έρευνα, οι δυο τους έμαθαν πως στις Μεσογειακές χώρες η άνοια είναι σχεδόν ανύπαρκτη λόγω της διατροφής. Έτσι, αποφάσισαν να φτιάξουν μία διατροφή με βάση τις διατροφικές συνήθειες αυτών των χωρών.

Τα καρύδια και τα μούρα ήταν δύο από τις κύριες τροφές στην διατροφή της. Άρχισε επίσης να τρώει τροφές όπως μπρόκολο, βρώμη, γλυκοπατάτες, πράσινο τσάι και μαύρη σοκολάτα.
Και ενώ δεν άλλαξε κάτι σε μία μέρα, η Sylvia άρχισε σταδιακά να ανακτά κομμάτια από τις αναμνήσεις της.

Ενσωματώνοντας ασκήσεις για το μυαλό και το σώμα αλλά και μέσα από την κοινωνική αλληλεπίδραση, η μνήμη της γίνεται ολοένα και πιο δυνατή.

«Πολλοί νομίζουν πως μετά την διάγνωση η ζωή σου έχει τελειώσει. Θα υπάρχουν καλές και άσχημες μέρες αλλά αυτό δεν είναι το τέλος.»

Η κοινότητα ασθενών που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ έχει επιδοκιμάσει την μέθοδο που ακολούθησε η Sylvia και έχει μοιραστεί την διατροφή, τις συνταγές και της ασκήσεις της στο blog τους.

«Προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία που να θεραπεύει ή να σταματάει την εξέλιξη της πάθησης αλλά με συχνή άσκηση και ειδική διατροφή μπορεί κανείς να καταπολεμήσει την ασθένεια αυτή αποτελεσματικά.»

«Το έκανα για την μητέρα μου – εκείνη έχει το πρόβλημα και έχει κάνει όλη την σκληρή δουλειά – αλλά αν αυτό που καταφέραμε μπορεί να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους, αυτό είναι πολύ καλό.»

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share