Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο βίντεο: Αυτός είναι ο καρχαρίας που έχει το μέγεθος ενός.... μικρού πλοίου!

O καρχαρίας εικάζεται ότι ανήκει στο είδος προσκυνητή!

4 Ιανουαρίου 2019 09:58
Απίστευτο βίντεο: Αυτός είναι ο καρχαρίας που έχει το μέγεθος ενός.... μικρού πλοίου!

Ένα viral video έχει προκαλέσει την περιέργεια των χρηστών στο ίντερνετ αφού παρουσιάζει ένα καρχαρία που έχει το μέγεθος ενός μικρού πλοίου. O καρχαρίας εικάζεται ότι ανήκει στο είδος προσκυνητή.

Ο καρχαρίας προσκυνητής (επιστημονική ονομασία Cetorhinus maximus - Κητόρινος ο μέγιστος) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία, με μήκος μέχρι 12 μέτρα και βάρος 19 τόνους αν και σπάνια ξεπερνά τα 8 μέτρα μήκος και τους 5 τόνους βάρος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σαν παραμύθι: Ο λαμπερός γάμος της Φαίης Σκορδά με τον Γιώργο Λιάγκα που έληξε άδοξα!

Βρίσκεται σε όλες τις εύκρατες θάλασσες του κόσμου και είναι μεταναστευτικό είδος. Κινείται αργά και γενικά φιλτράρει το νερό και έχει ανατομικές προσαρμογές για να τρέφεται φιλτράροντας, όπως ένα πολύ διευρυμένο στόμα και πολύ ανεπτυγμένες βραγχιακές άκανθες.

Ο καρχαρίας προσκυνητής έχει συνήθως γκρίζο-καφέ χρώμα και συχνά φαίνεται να φέρει στίγματα.Τα δόντια του καρχαρία είναι πολύ μικρά και πολυάριθμα και συχνά εμφανίζονται εκατό στη σειρά. Τα δόντια τους έχουν μονή κωνική ακίδα, κυρτή προς τα πίσω και είναι τα ίδια και στις δύο πλευρές της γνάθου, άνω και κάτω.

Οι καρχαρίες προσκυνητές είναι ένα μεταναστευτικό είδος και πιστεύεται ότι διαχειμάζουν σε βαθιά νερά. Μπορεί να εμφανιστούν είτε σε μικρά κοπάδια, φυλετικά διαχωρισμένα, ή μόνοι τους.

Δείτε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα από τον ΕΟΦ: Άκρως επικίνδυνο προϊόν στην αγορά! Μην το αγοράσετε

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share