Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγοράσετε μεταχειρισμένα!

Ποια είναι αυτά;

15 Οκτωβρίου 2018 13:41
10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγοράσετε μεταχειρισμένα!

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κανείς για το κυνήγι μεταχειρισμένων προϊόντων. Κι ενώ υπάρχουν πολλά αντικείμενα που μπορεί να αγοράσει κανείς χρησιμοποιημένα, όπως έπιπλα, αυτοκίνητα και ρούχα, την ίδια ώρα κάποια είναι προτιμότερο να τα αποφύγετε για ποικίλους λόγους.

Εδώ είναι 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγοράσετε από δεύτερο χέρι:

Παιδικές κούνιες και παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων


Δεν μπορείτε να είστε 100% σίγουροι για το ιστορικό του καθίσματος αυτοκινήτου
Μπορεί να είναι ακριβά, αλλά οι ειδικοί συνιστούν την αγορά νέων παιδικών κρεβατιών και καθισμάτων αυτοκινήτων, επειδή είναι δύσκολο να επαληθευτεί η ασφάλεια αυτών που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. «Συνήθως δεν μπορείτε να είστε 100% σίγουροι για το ιστορικό του καθίσματος αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσον μπορεί να έχει εμπλακεί σε μια σύγκρουση, την ημερομηνία λήξης που ορίζει ο κατασκευαστής του και την κατάσταση ανάκλησής του» αναφέρει η Consumer Reports.
Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τις παιδικές κούνιες, Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ άλλαξαν τους ομοσπονδιακούς κανόνες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής των παιδικών κρεβατιών το 2010 και τέθηκαν σε ισχύ το 2011. Επομένως, οποιαδήποτε κούνια έχει κατασκευαστεί πριν από αυτή την ημερομηνία, δεν ανταποκρίνεται στα επίσημα πρότυπα ασφαλείας.

Κράνη
Δεν ξέρετε τι μπορεί να κρύβει ένα μεταχειρισμένο κράνος
Τα κράνη επίσης παρουσιάζουν προβλήματα ασφαλείας αν έχουν χρησιμοποιηθεί. Ενδέχεται να έχουν μια μη ανιχνεύσιμη ζημιά από προηγούμενη πτώση ή ατύχημα.

Μέικ απ
Μεταχειρισμένο μέικ-απ; Όχι καλύτερα
Αν έχετε συνηθίσει να δοκιμάζετε όλα τα δείγματα μέικ απ στα καταστήματα καλλυντικών, το επόμενο βήμα σας είναι να αγοράσετε αυτό το χρησιμοποιημένο μέικ απ; Αυτό στην πραγματικότητα το δείγμα είναι πολύ βρώμικο, σύμφωνα με ένα άρθρο στο Allure. : Το χρησιμοποιημένο μέικ απ μπορεί να μολυνθεί με βακτήρια, μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς που μπορούν να σε βάλουν σε κίνδυνο για επικίνδυνες λοιμώξεις και πιθανώς άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες ως αποτέλεσμα αυτών των μολύνσεων» ανέφερε στο περιοδικό ένας δερματολόγος της Νέας Υόρκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραμπούκος ο Γιώργος Παπαδάκης: Οι απαράδεκτες εκφράσεις πεζοδρομίου στην Μπάγια και το ξέσπασμα!

Στρώματα ύπνου
Τα στρώματα είναι ένα αγαπημένο μέρος αναπαραγωγής για τους κοριούς
Ο λόγος για να μην αγοράσετε ποτέ ένα χρησιμοποιημένο στρώμα είναι αρκετά προφανής, αλλά και αρκετά μικρός: οι κοριοί. Τα στρώματα είναι ένα αγαπημένο μέρος αναπαραγωγής για τους κοριούς και μπορούν να εξαπλωθούν από εκεί σε άλλες περιοχές του σπιτιού, όπως τα χαλιά, τα ρούχα και τα έπιπλα. Το χειρότερο από όλα, επειδή δεν είναι εύκολα ορατά με γυμνό μάτι, θα μπορούσατε να πάρετε ένα στρώμα που είναι ήδη μολυσμένο και να μην το καταλάβετε.

Smartphones
Εάν δεν γνωρίζετε το άτομο που σας πουλάει το smartphone, είναι πιθανό να είναι κλεμμένο. Αν όντως είχε κλαπεί, ίσως και να μην μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, εάν είναι κλειδωμένο. Εκτός, λοιπόν, κι αν είστε ειδικός στα ηλεκτρονικά που ξέρει πώς να βρει εάν ένα τηλέφωνο είναι κλεμμένο, καλύτερα να αγοράσετε ένα καινούριο, ή έστω ένα μεταχειρισμένο από κάποιον που γνωρίζετε προσωπικά.

Μαχαίρια και μπλέντερ
Καλύτερα να αποφύγετε την αγορά μεταχειρισμένων μαχαιριών
Μπορεί να είναι δύσκολο να τεστάρετε το πόσο αιχμηρά είναι τα μαχαίρια και τα μπλέντερ χωρίς να τα δοκιμάσετε και μπορεί τελικά να καταλήξετε με ένα προϊόν που δεν εξυπηρετεί καθόλου τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε. Επίσης, είναι πιθανόν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τους να μην τα καθάριζε καλά ή να χρησιμοποιούσε ένα καθαριστικό που να έκανε το μέταλλο λιγότερο ανθεκτικό. Εάν λοιπόν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο μαχαίρι ή μπλέντερ, σκεφτείτε το ξανά.

Κουτιά παιχνιδιών χωρίς μεντεσέ ασφαλείας
Η ασφάλεια στα κουτιά παιχνιδιών υπάρχει για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο: την ασφάλεια. Αν λοιπόν, αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο, μπορεί αυτή να έχει χαλάσει και τα μικρά παιδιά μπορούν να παγιδευτούν μέσα σε αυτά ή να πέσουν τα βαριά καπάκια στο κεφάλι τους και στα δάχτυλά τους. Αν πάλι έχετε ενθουσιαστεί με αυτό το μεταχειρισμένο κουτί και δεν μπορείτε να του αντισταθείτε, η καλύτερη λύση είναι να αφαιρέσετε το καπάκι.

Οτιδήποτε μπορεί να έχει χρώμα
Μην αγοράζετε παλιά αντικείμαν με χρώμα γιατί μπορεί να περιέχουν μόλυβδο
Οι αντίκες μπορεί να είναι γοητευτικές και, ενδεχομένως, επικίνδυνες. Να είστε προσεκτικοί κατά την αγορά επίπλων ή παλιών παιχνιδιών που μπορεί να περιέχουν μολυβδούχο χρώμα, ειδικά αν έχετε παιδιά που μπορεί να το γλείψουν ή να το μασήσουν. Η βαφή βασισμένη σε μόλυβδο, απαγορεύτηκε από τα σπίτια το 1978, αλλά είναι πιθανό να υπάρχουν παλιά παιχνίδια, έπιπλα ή άλλα αντικείμενα που να έχουν βαφτεί με τέτοιο χρώμα πριν από την ημερομηνία αυτή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος στα Public: Νεκρός σε τροχαίο ο...


Παιχνίδια που έχουν ανακληθεί
Μην αγοράσετε τυχόν φθηνά παιχνίδια που μπορεί να βρείτε σε ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα. Μπορεί να έχουν αποσυρθεί καθώς δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας για τα παιδιά.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share