Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν... κατά λάθος!

Όταν η τύχη βοήθησε τους επιστήμονες

20 Αυγούστου 2018 13:25
Σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν... κατά λάθος!

Άλλοτε ήταν καθαρή τύχη, άλλοτε ήταν επίμονα πειράματα που όμως δεν οδηγούσαν πουθενά, και άλλες φορές ήταν καθαρά από ατύχημα! Τέσσερα πράγματα που εφευρέθηκαν χωρίς κανείς να το είχε σκοπό!

Πενικιλίνη

Kατά τη διάρκεια ενός πειράματος με βακτηρίδια, ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ φεύγει για διακοπές. Επειδή δεν φημίζονταν για τη νοικοκυροσύνη του άφησε ένα βρώμικο πιάτο στο νεροχύτη του εργαστηρίου. Όταν επέστρεψε, βρήκε ότι το βακτήριο της βρωμιάς είχε αναπτυχθεί σε όλο το πιάτο, εκτός από μια περιοχή όπου είχε σχηματιστεί μούχλα. Αυτή η ανακάλυψη οδήγησε σε δύο πράγματα: στην πενικιλίνη και σε μια από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εφευρέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νατάσα Βαρελά: Τι είναι η διάτρηση στομάχου από την οποία πέθανε η νεαρή δημοσιογράφος;

Σακχαρίνη

Αφού πέρασε όλη του τη μέρα μελετώντας παράγωγα λιθανθρακόπισσας, ο Constantin Fahlberg έφυγε από το εργαστήριο του Johns Hopkins και πήγε για δείπνο. Η ανακάλυψη του Fahlberg ήρθε αφού ξέχασε να πλύνει τα χέρια του πριν το μεσημεριανό. Είχε χυθεί ένα χημικό στα χέρια του και, με τη σειρά του όταν το χημικό πέρασε στο ψωμί που έτρωγε το έκανε περίεργα γλυκό! Το 1884, ο Fahlberg έλαβε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και άρχισε μαζική παραγωγή σακχαρίνης, κοινώς ζαχαρίνης!

Τσίχλα

Ο Thomas Adams είχε πειραματιστεί εκατοντάδες φορές με το χυμό από ένα δέντρο της Νότιας Αμερικής, για να φτιάξει κάτι σαν υποκατάστατο του καουτσούκ. Μετά από αναρίθμητες δοκιμές, ο απελπισμένος εφευρέτης δάγκωσε ένα κομμάτι του υλικού! Το αστείο ήταν ότι του άρεσε! Η εταιρεία Adams New York No. 1 έγινε η πρώτη εταιρεία παραγωγής τσίχλας στον κόσμο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος για τον θάνατο της δημοσιογράφου Νατάσας Βαρελά! - Πέθανε ξαφνικά μετά από 10ήμερη αδιαθεσία!

Φούρνος μικροκυμάτων

Με το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο μηχανικός Percy Spencer μελετούσε τα μικροκύματα για συστήματα ραντάρ φτιάχνοντας διάφορες μηχανές. Ενώ ο Spencer στεκόταν δίπλα σε ένα από τα μηχανήματα του, μια μέρα, μια μπάρα σοκολάτας έλιωσε στην τσέπη του. Δοκίμασε έπειτα ποπ κορν και όντως, δούλευε! Κάπως έτσι άρχισε να σκέφτεται τον φούρνο με τα μικροκύματα...

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share