Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Άκρως εντυπωσιακό: Έτσι θα είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη!

Έχει σχεδιαστεί από Νορβηγούς αρχιτέκτονες!

17 Αυγούστου 2018 11:24
Άκρως εντυπωσιακό: Έτσι θα είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη!

Ένα φοβερά εντυπωσιακό εστιατόριο ετοιμάζεται να ανοίξει σύντομα και μάλιστα θα είναι το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Νορβηγία, το οποίο έχει σχεδιαστεί από Νορβηγούς αρχιτέκτονες.

Το εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2019, με τις εργασίες κατασκευής του να ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 2018, στις νότιες ακτές της Νορβηγίας. Σχεδιάστηκε από την νορβηγική αρχιτεκτονική εταιρεία Snohetta, που έχει σχεδιάσει, μεταξύ άλλων, την Εθνική Λυρική Σκηνή στη Νορβηγία, αλλά και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΤ1: Η νέα σειρά που ετοιμάζεται να γυριστεί στη Μεσσηνία και θα εκτοξεύσει την τηλεθέαση στα ύψη!

Θα ονομάζεται «Under» και θα βρίσκεται πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι τοίχοι του θα χτιστούν έτσι ώστε να αντέχουν ακόμα και τις πιο ακραίες συνθήκες στη θάλασσα.

«Ένα από τα οφέλη του εστιατορίου είναι η σύνδεση της φύσης με τη γη. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα να αισθανθείτε ασφαλείς κάτω από τη θάλασσα, με έναν πολύ δραματικό τρόπο αφού θα κατεβείτε περνώντας από έναν σωλήνα» ανέφερε ο αρχιτέκτονας Rune Grasdal.

Το εστιατόριο θα έχει τρία επίπεδα χωρητικότητας 100 ατόμων. Στην είσοδό του θα υπάρχει ένα μπαρ, ενώ στη συνέχεια θα βρίσκεται η τραπεζαρία. Ο Grasdal τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό οι επισκέπτες να νιώσουν ασφάλεια και να μην τους πιάσει κλειστοφοβία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στα Τρίκαλα: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες! Ποιος συγγενής έριξε καυτό νερό στο μωρό;

Για να επιτευχθεί αυτό πάρθηκαν και τα κατάλληλα μέτρα, όπως η χρήση φυσικών υλικών, όπως το ξύλο βελανιδιάς, αλλά και ο καλός φωτισμός. «Θα πρέπει να είναι για όλους μία συναρπαστική εμπειρία» τόνισε ο αρχιτέκτονας.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share