Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εσύ τι χρώμα βλέπεις τις δύο πέτρες; Το test που έχει τρελάνει το Internet!

Τι χρώμα τις είδες;

23 Μαΐου 2018 18:36
Εσύ τι χρώμα βλέπεις τις δύο πέτρες; Το test που έχει τρελάνει το Internet!

Αυτή είναι η φωτογραφία που αλλάζει χρώμα με μια σου κίνηση και έχει βαλθεί να “παίξει” με το μυαλό μας. Το test που θα σε “κάψει” αλλά…για όλα υπάρχει μια εξήγηση.

Αυτή η φωτογραφία που αλλάζει χρώμα έχει γίνει viral κι εμείς το βρήκαμε ένα ωραίο παιχνιδάκι. Στη φωτογραφία υπάρχουν δύο πέτρες (βράχοι) και εκ πρώτης όψεως φαίνεται ο ένας να έχει χρώμα γκρι σκούρο και ο άλλος να είναι σχεδόν λευκός. Εκ πρώτης όψεως μόνο…Αλλά είναι στην πραγματικότητα έτσι;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Οριστικό! Αυτοί κερδίζουν σήμερα (23/05) την ασυλία!

«Και οι δύο πέτρες είναι γκρι. Χρησιμοποίησε το δάχτυλό σου στη μεσαία γραμμή. Ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα χρώματα» διαβάζουμε στο Internet και τρελαινόμαστε!

Και όντως! Αν μόλις τοποθέτησες το δάχτυλό σου στη μέση, στη γραμμή που τις διαχωρίζει θα διαπιστώσεις πως και οι δύο πέτρες είναι γκρι. Και απλώς το χρώμα “παίζει” και κοροϊδεύει τον εγκέφαλό μας κι εμείς βλέπουμε την κάτω πέτρα ως λευκή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: "Κάθε σπίτι ένας τρελός! Στης Μελίνας όλοι!" - Κλάμα στο Twitter!

Όχι, δεν έχεις αχρωματοψία και τα μάτια σου λειτουργούν μια χαρά. Πρόκειται απλώς για μια ψευδαίσθηση. Οι σκιάσεις, η προοπτική και το χρώμα αποτελούν όλα στοιχεία που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος, ώστε να αποφασίσει τι είναι αυτό που κοιτάει. Και ναι αυτό είναι τρομακτικό!

Αλλά μόλις βάλεις το δάχτυλό σου ή ένα στυλό στη μέση, ώστε να κρύψεις το φως, τότε διαπιστώνεις πως και οι δύο πέτρες είναι γκρι, κάτι που δεν μπορείς να δεις και να αντιληφθείς με την πρώτη ματιά.

Γι΄αυτό να είσαι προσεκτικός με αυτά που βλέπεις. Μια ματιά δεν είναι αρκετή και ο εγκέφαλος μπορεί εύκολα να ξεγελαστεί!

Πηγή; ipop.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share