Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δείπνο για... Γκίνες αξίας $5600 ετοιμάζεται σε pop up εστιατόριο στο Έβερεστ

Μοναδική εμπειρία

13 Μαΐου 2018 18:22
Δείπνο για... Γκίνες αξίας $5600 ετοιμάζεται σε pop up εστιατόριο στο Έβερεστ

Διεκδικούν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες! Μια ομάδα σεφ οργανώνει ένα pop up εστιατόριο στην Κατασκήνωση Βάσης του Έβερεστ στα Ιμαλάια, στα 3.535.68 μέτρα, δηλαδή στο μεγαλύτερο υψόμετρο που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ τέτοιο εγχείρημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor spoiler: Διέρρευσαν πλάνα από το έκτακτο συμβούλιο! Αυτές είναι οι νέες ομάδες (video)

Η ομάδα θα ξεκινήσει τη διαδρομή της προς τον τελικό τους προορισμό στα τέλη του Μαΐου από την πόλη Λούκλα στο Νεπάλ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συλλέγουν και τροφές που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν στο επτά πιάτων fine dining δείπνο.

Το project, με την ονομασία «Triyagyoni», έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό στα θέματα της βιωσιμότητας δίνοντας έμφαση στην τοπικότητα.

Μεγάλη πρόκληση για τους σεφ είναι το υψόμετρο το οποίο θα επηρεάσει τα πάντα αφού η αντίληψη της γεύσης μειώνεται σημαντικά με την αύξηση του υψόμετρου. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος παράγοντας που υπολογίζεται από τους σεφ που θα ετοιμάσουν το μενού στο οποίο τα μπαχαρικά θα έχουν τον κύριο λόγο.

Οι περισσότερες από τις πρώτες ύλες θα μαγειρευτούν σε κενό αέρος ενώ η διακόσμηση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε μετά το τέλος της διοργάνωσης να μην αφήσουν ίχνη στο βουνό. Τα έσοδα θα διατεθούν για τοπικές φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Το κόστος για όποιον θέλει να ζήσει μια τέτοια εμπειρία, αγγίζει τα $5600, τιμή που συμπεριλαμβάνει τα αεροπορικά εισιτήρια, τη διαμονή και τα γεύματα.

info: [email protected]

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share