Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αδιανόητο: Πέθανε επιζώσα του 19ου αιώνα σε ηλικία...117 ετών!

Δείτε ποια είναι;

24 Απριλίου 2018 16:30
Αδιανόητο: Πέθανε επιζώσα του 19ου αιώνα σε ηλικία...117 ετών!

Η Nabi Tajima είναι η γυναίκα που γεννήθηκε πάνω στη στροφή του 190υ αιώνα, στις 4 Αυγούστου του 1900. Η γιαπωνέζα άφησε την τελευταία της πνοή, αφήνοντας πίσω της μια μακρά ζωή γεμάτη πολλά παιδιά και εγγόνια.

H Tajima γεννήθηκε σε μια εποχή που ο αυτοκράτορας Meiji κυβέρνησε την Ιαπωνία, καθώς το έθνος ανθούσε μέσα από ένα απομονωτικό φεουδαρχικό κράτος για να γίνει παγκόσμια δύναμη. Πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο William McKinley και η Victoria ήταν η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν μόλις 1,6 δισεκατομμύρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικός επίλογος στο φρικτό διπλό έγκλημα της Κύπρου!

Κατά τη διάρκεια της ζωής της, ο κόσμος πέρασε μια περίοδο ραγδαίας ανάπτυξης που περιλάμβανε μεγάλες προόδους στην επικοινωνία και την ιατρική. Η Τajima έζησε την παραγωγή του αυτοκινήτου, του αεροπλάνου,της ραδιοφωνικής τεχνολογίας, της τηλεόρασης, των διαστημικών σκαφών,των σύγχρονων υπολογιστών, του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου.

Ήταν η γηραιότερη γυναίκα στην Ιαπωνία από τον Σεπτέμβριο του 2015 και πιθανότατα η γηραιότερη-καταγεγραμμένη- γυναίκα στον κόσμο από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν πέθανε η τζαμαϊκανή Violet Brown σε ηλικία επίσης 117 ετών, όπως αναφέρουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ιαπωνία έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής, καθώς σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, είναι η χώρα με τους περισσότερους γηραιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι είδαμε χτες; Η επιστροφή του Νάσου και η υποδοχή, η ακομπλεξάριστη Δαλάκα και η γκάφα του Μουρούτσου για την Μπόμπα που προκάλεσε αμηχανία στον Τανιμανίδη! (video)

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη χρονιά, όπως μαρτυρούν και τα επίσημα στοιχεία, ζούσαν στην Ιαπωνία σχεδόν 68.000 άνθρωποι άνω των 100 ετών.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του ABC News σύμφωνα με αμερικανικό Κέντρο Γηριατρικών Ερευνών, έχει εντοπιστεί άλλη μία υπέργηρη γιαπωνέζα γυναίκα, η Chiyo Miyako, που ζει στο νότιο Τόκιο και θα κλείσει τα 117 στις 2 Μαϊου.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share