Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Αυστραλία: παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης καταρρίφθηκε από...99χρονο!

2 Μαρτίου 2018 14:57
Αυστραλία: παγκόσμιο ρεκόρ κολύμβησης καταρρίφθηκε από...99χρονο!

Σύμφωνα με το BBC ένας υπερήλικας κολυμβητής 99 ετών από την Αυστραλία, κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ για την κατηγορία του (ηλικιακή ομάδα) στα 50 μέτρα ελεύθερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Θα γίνει χαμός αυτό το Σαββατοκύριακο! Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί! (video)

O Tζορτζ Κορόνες πέτυχε χρόνο 56,12 δευτερόλεπτα σε επίσημη διοργάνωση στο Κουίνσλαντ, ένα νέο ρεκόρ για την ηλικιακή ομάδα 100-104, στην οποία του επετράπη να διαγωνιστεί αφού κλείνει τον έναν αιώνα ζωής σε λίγους μήνες.

Η διοργάνωση, στην οποία ήταν ο μοναδικός συμμετέχων, πραγματοποιήθηκε ειδικά για εκείνον προκειμένου να καταρρίψει το ρεκόρ.

Ο Κορόνες κατάγεται από το Μπρισμπέιν και όπως δήλωσε ο ίδιος στο BBC στα νιάτα του υπήρξε δεινός κολυμβητής, αλλά ξεκίνησε πάλι να κολυμπάει σε ηλικία 80 ετών."Τα παράτησα στις αρχές του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και δεν νομίζω ότι ξανακολύμπησα μέχρι που πήρα σύνταξη. Ξεκίνησα πάλι να κολυμπάω για σωματική άσκηση", λέει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Δείτε για πρώτη φορά την κούκλα αδερφή και τον αδερφό του Ηλία από τους Μαχητές! Αποκλειστικές φωτογραφίες!

Όπως εξηγεί, η αγωνιστική κολύμβηση σαφώς και ήταν μια μεγάλη σωματική πρόκληση, την οποία ωστόσο κατάφερε να φέρει σε πέρας με προετοιμασία. Κατά μέσον όρο προπονείται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ πηγαίνει και στο γυμναστήριο.

Την επιτυχία του την αποδίδει στον ρυθμό και στην τεχνική του. Το προηγούμενο ρεκόρ με χρόνο 1:31.19 είχε επιτύχει ο βρετανός κολυμβητής Τζον Χάρισον το 2014.

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share