Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Ιωαννίνων είναι το χειρότερο που έχεις δει ποτέ στην ζωή σου! Βάζεις στοίχημα; (photos)

10 Δεκεμβρίου 2017 09:52
Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των Ιωαννίνων είναι το χειρότερο που έχεις δει ποτέ στην ζωή σου! Βάζεις στοίχημα; (photos)

Λοιπόν, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων την Παρασκευή το βράδυ άναψε το επίμαχο δέντρο και μίλησε για τη μεγάλη προσπάθεια προβολής των Ιωαννίνων. Όντως τα Γιάννενα προβλήθηκαν πολύ μέσω του φετινού δέντρου, όμως δεν ξέρουμε αν αυτή η προβολή είναι καλή ή κακή…

Ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην γιορτινή ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων και μίλησε για τη συμβολή του Πανεπιστημίου και ειδικά της Σχολής Καλών Τεχνών η οποία επιμελήθηκε το φετινό ιδιαίτερο «δέντρο» της πόλης που είναι μια ερμηνεία στον πύργο του Τάτλιν. «Πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές για την ιδέα που είχαν και τη συνεργασία που είχαμε. Είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπεις νέους ανθρώπους να ‘δίνουν’ στην πόλη στην οποία φοιτούν και να συμμετέχουν ενεργά», είπε ο κ. Μπέγκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικό: Έτσι έγινε το φρικτό τροχαίο στην Αττική Οδό με νεκρή μια 24χρονη κοπέλα!

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ξενοφών Μπήτσικας λέει: «Προσεγγίσαμε την πρόσκληση με μια καλλιτεχνική πρόταση στην πλατεία των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα την καλλιτεχνική ερμηνεία μιας πολύ σημαντικής φόρμας στη Ιστορία της Τέχνης του 20ου αι., όπως είναι πύργος του Tatlin.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη προσοχή: Διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ! Δείτε που

Η αναφορά σε ένα έργο τέχνης του παρελθόντος και η επανερμηνεία του αποτελεί συνήθη τακτική στην τέχνη. Η μετάπλαση δεν στοχεύει στην αντιγραφή και τη στείρα επανάληψη, αλλά να προσθέσει μια διαφορετική ερμηνεία ή να αντιπαραβάλλει ένα διαφορετικό σύστημα αναπαράστασης, σύμφωνα με το διαφορετικό πλαίσιο στο οποίο παράγεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες & Ιχθύες, ο ανάδρομος Ερμής πολύ σκαλίζει το παρελθόν σας by MagicF’Ariel...

Η αρχική πρόθεση του Tatlin για τη δημιουργία αυτής της φόρμας-σπείρας ήταν το εγκώμιο στο μεγαλείο του ανθρώπινου πνεύματος και στην εξέλιξη/ανέλιξη του ανθρώπου.

Πρόθεση της Σχολής ήταν να επικαιροποιηθεί το εγκώμιο στο ανθρώπινο πνεύμα, παράγοντας αυτή τη φόρμα με υλικά καθημερινά και επαναχρησιμοποιήσιμα, στη λογική των παιχνιδιών meccano, που με λίγους τύπους τεμαχίων μπορεί κανείς να κατασκευάσει διαφορετικές φόρμες.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγριεύει για τα καλά ο καιρός: Καταιγίδες και χιόνια! Αναλυτική πρόγνωση

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share