Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η 85χρονη γυναίκα που έχει γίνει viral! - Ακολουθεί την ρουτίνα ενός αθλητή και κάνει μαραθώνιο! (Photo)

3 Ιουλίου 2017 14:10
Η 85χρονη γυναίκα που έχει γίνει viral! - Ακολουθεί την ρουτίνα ενός αθλητή και κάνει μαραθώνιο! (Photo)

Η 85χρονη Ντειρντε Λάρκιν επιβάλλει στον εαυτό της μια ρουτίνα αθλητή: όχι ζάχαρη, όχι αλάτι, όχι καφέ και το ρολόι να χτυπάει κάθε πρωί στις 5 για τρέξιμο.

Βάζει το καπέλο της πάνω από τα άψογα λευκά μαλλιά της και ξεκινάει το τζόκινγκ 8 χιλιομέτρων στους δρόμους του Γιοχάνεσμπουργκ, στη Νότια Αφρική. Σε ηλικία 85 ετών, αυτή η πρώην πιανίστρια ξεκίνησε πολύ αργά το τρέξιμο και κατόρθωσε να κάνει ημιμαραθώνιους (21,097 χλμ) σε δύο ώρες.

«Ξεκίνησα σε ηλικία 78 ετών. Πριν από αυτή την ηλικία, η τελευταία φορά που είχα τρέξει ήταν στο λύκειο και ήμουν πραγματικά πολύ κακή τότε», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ενώ πόζαρε μπροστά στα 500 μετάλλια που καλύπτουν τον τοίχο ενός δωματίου στο σπίτι της, το οποίο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο γι' αυτό.

Δίπλα στα μετάλλια υπάρχουν αποκόμματα εφημερίδων και διπλώματα από διάφορους αγώνες που αποδεικνύουν ότι αυτή η γηραιά κυρία είναι πράγματι πολύ γνωστή. Η Ντειρντε Λάρκιν γίνεται το πρόσωπο της ημέρας όταν ξεκινάει έναν αγώνα δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό: Πλάνα από την άφιξη των φιναλίστ στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"! Φυγαδεύτηκαν οι παίκτες, αποθέωση για... Μισθοφόρο! (videos)

«Οι άνθρωποι όταν με προσπερνάνε στο δρόμο -γιατί υπάρχουν φυσικά πάρα πολλοί που με προσπερνάνε- με χαιρετούν και μου λένε: "Ε, σας είδαμε στην τηλεόραση". Αλλά δεν μιλάμε για πολύ, γιατί πρέπει να μη χάσουμε την αναπνοή μας», εξηγεί η 85χρονη, μετά τα 10 χιλιόμετρα που έτρεξε στην Πρετόρια στις αρχές Ιουνίου.

Τίποτα δεν προμήνυε ότι αυτή η Βρετανίδα πιανίστρια, η οποία έφθασε στην Νότια Αφρική το 1970, θα συνέλεγε μετάλλια. Στις αρχές του 2000 ο γιατρός της διάγνωσε οστεοπόρωση αλλά της είπε ότι ούτε τα φάρμακα, ούτε οι ενέσεις, ούτε η γιόγκα τη θεραπεύουν.

Το 2010, ένα από τα 4 παιδιά της ήρθε να ζήσει για λίγο μαζί της στο σπίτι του Randburg, μια συνοικία για μεσαίες τάξεις στο Γιοχάνεσμπουργκ.

«Ο γιος μου έτρεχε τρεις φορές την εβδομάδα. Είπα να πάω μαζί του. Στην αρχή έτρεχα λίγο και σταματούσα, συνέχιζα περπατώντας» λέει η 85χρονη. Αλλά μέσα σε 7 χρόνια έκανε μεγάλη πρόοδο. Αυτό οφείλεται στη ρουτίνα αθλητή που ακολουθεί η Ντειρντε Λάρκιν: όχι ζάχαρη, όχι αλάτι, όχι καφέ και το ξυπνητήρι στις 5 κάθε πρωί για τρέξιμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Δεν έχω σταθερή σχέση & καταφεύγω στον αυνανισμό! Αν κάνω σχέση θα λειτουργώ φυσιολογικά ή θα έχω πρόβλημα;» - Οι ειδικοί απαντούν

Αποτέλεσμα; Το 2006 ολοκλήρωσε 65 αγώνες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ημιμαραθώνιοι. Την ίδια χρονιά έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία άνω των 80 ετών κάνοντας τα 21,097 χιλιόμετρα σε 2 ώρες και 5 λεπτά.

«Κάθε φορά που τελειώνω έναν αγώνα, δεν το πιστεύω ότι τα κατάφερα. Αλλά την επόμενη ημέρα το σώμα μου μου το υπενθυμίζει!», δηλώνει η Ντειρντε Λάρκιν και τα μάτια της λάμπουν. «Το αίμα μου κυκλοφορεί πιο γρήγορα στις φλέβες μου, αισθάνονται όλους τους μύες μου, πράγμα που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι είχα παλιότερα. Νιώθω ζωντανή, έχω περισσότερη ενέργεια», λέει, μιλώντας γρήγορα.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 η Ντειρντε Λάρκιν θα είναι 86 ετών και δεν σκοπεύει να μειώσει τον ρυθμό της. «Μπορώ να φανταστώ τη ζωή χωρίς τρέξιμο. Αλλά θα ήταν σαν ένας αργός θάνατος. Θα συνεχίσω να τρέχω όσο μπορώ. Ακόμη και με ένα πόδι, είμαι σίγουρη ότι θα τα κατάφερνα».

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share