Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Είναι "τρελοί" αυτοί οι Κινέζοι! Δεν φαντάζεστε τι κατασκεύασαν στον δρόμο για να μην πηγαίνουν γρήγορα οι... πεζοί! (Photos)

20 Μαΐου 2017 22:33
Είναι

Η αλήθεια είναι ότι κάποιος μπορεί να συναντήσει πολλά απροσδόκητα πράγματα σε μια τοποθεσία που ανήκει στην Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO, μεταξύ αυτών και η λωρίδα μείωσης ταχύτητας των πεζών που δημιουργήθηκε σε ένα μεγάλο μονοπάτι στην αρχαία κινέζικη πόλη Tai’erzhuang.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor γλέντι: Ο Βασάλος τρώει χαστούκι απο την Τουρκάλα αφου πρώτα την.... (Video)

Κατασκευάστηκε για να επιβραδύνει το ρυθμό των επισκεπτών και αφορά στην πεζοδρόμηση με ειδική κάλυψη μιας διαδρομής 100 μέτρων που οδηγεί στο μοναδικό Hangzhou Grand Canal (σ.σ. Μεγάλο Κανάλι) -η μακρύτερη πλωτή οδός στον κόσμο και μία από τις κορυφαίες τουριστικές περιοχές της Ανατολικής Κίνας- στο Zaozhuang της επαρχίας Shandong.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς άλλαξαν έτσι: Δείτε στα νιάτα τους 20 διάσημους Έλληνες (Photo)

Μαύρα και κίτρινα πλακίδια τοποθετήθηκαν στον δρόμο με σκοπό να περιορίσουν την ταχύτητα των βιαστικών επισκεπτών, προκειμένου να απολαύσουν αυτό το υπέροχο τοπίο που υπάρχει εδώ, αφού, όπως υποστηρίζουν οι αξιωματούχοι του Tai’erzhuanghope, θα μπορέσουν “να εκτιμήσουν καλύτερα την ομορφιά της τοποθεσίας”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πόλη Tai’erzhuang θεωρείται ως η πιο εντυπωσιακή «πόλη νερού» της Κίνας. Χτισμένη κατά τη διάρκεια των δυναστειών Qin (221-207 π.Χ.) και Χαν (206 π.Χ. – 220 μ.Χ.), η περιφέρεια ισοπεδώθηκε κατά τη διάρκεια της μάχης του Tai’erzhuang το 1938, αλλά αργότερα ανοικοδομήθηκε και ανακηρύχθηκε εθνικό μνημείο. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο του Μεγάλου Καναλιού, που είναι από μόνο του ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

πηγη: perierga

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share