Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κι όμως υπάρχουν: Η κόκκινη μπανάνα και άλλα εξωτικά φρούτα που δεν φανταζόσασταν ότι θα δείτε ποτέ! (Photos)

19 Μαΐου 2017 15:35
Κι όμως υπάρχουν: Η κόκκινη μπανάνα και άλλα εξωτικά φρούτα που δεν φανταζόσασταν ότι θα δείτε ποτέ! (Photos)

Οι μπανάνες, τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια είναι ναι μεν είναι εξωτικά φρούτα, αλλά πλέον δεν αποτελούν έκπληξη και μπορείτε να τα βρείτε σε κάθε σπίτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Survivor - Ελλάδα Vs Τουρκία στα 44 κορυφαία memes και tweets που είδαμε από χθες! (Photos)

Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα εξωτικά φρούτα στον κόσμο που πολλά από αυτά απειλούνται με εξαφάνιση. Μάθετε τα 19 πιο περίεργα εξωτικά φρούτα, που ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον γίνουν εξίσου συνηθισμένα.

Ντούριαν


Το βασικό χαρακτηριστικό του εξωτικού φρούτου durian είναι η απαίσια μυρωδιά του και η εκπληκτική του γεύση ταυτόχρονα. Η μυρωδιά περιγράφεται ως ένα μείγμα από σάπια κρεμμύδια, τυρί, και νέφτι, και κάποιοι έχουν περιγράψει τη δυσωδία ως σάπια ψάρια και αποχέτευση με σκόρδο (ο καρπός περιέχει οργανικό θείο). Εξαιτίας της άσχημης μυρωδιάς του απαγορεύεται να το μεταφέρετε με δημόσια μέσα μεταφοράς, ακόμα και μέσα στα ξενοδοχεία. Η γεύση του μαλακού καρπού περιγράφεται ως μαλακό τυρί με καρύδια με επίγευση μπανάνας, μάνγκο, ανανά, ένα μείγμα κρέμας και φράουλας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του είναι δεν πρέπει να το συνδυάσετε με αλκοόλ (προκαλεί υψηλή αύξηση της αρτηριακής πίεσης).

Τσιριμόγια


Η γεύση του καρπού θυμίζει παγωτό και όταν καταψύχεται χρησιμοποιείται ως γέμιση σε κώνους βάφλας. Η γεύση του θυμίζει συνδυασμό ανανά, μάνγκο, παπάγια, ροδάκινο και φράουλα. Το φρούτο λιώνει στο στόμα σας, όπως το παγωτό ή μια γλυκιά κρέμα. Είναι γνωστό επειδή βοηθά να πέσει ο πυρετός και θεραπεύει τη δυσεντερία. Το μόνο αρνητικό είναι ότι οι σπόροι του είναι δηλητηριώδεις.

Τζάκφρουτ



Αυτό το φρούτο έχει τους μεγαλύτερους καρπούς με βάρος του να φτάνει μέχρι τα 35 κιλά, και το μήκος του τα 90 εκατοστά. Το άρωμα και η γεύση θυμίζουν ένα μείγμα από μπανάνα, ανανά και μάνγκο, ή ακόμα και τσίχλα φρούτων. Οι σπόροι του όταν ψήνονται θυμίζουν τη γεύση της σοκολάτας.

Ζαμπουτικάμπα


Η γεύση των φρούτων ζαμπουτικάμπα θυμίζει το σταφύλι. Από αυτά τα φρούτα φτιάχνονται ζελέ, μαρμελάδες, κρασί και λικέρ. Αφέψημα των αποξηραμένων φλούδων των φρούτων στη Βραζιλία χρησιμοποιείται ως θεραπεία για το άσθμα, τη διάρροια και τη δυσεντερία.

Συνσέπαλο (Μαγικά μούρα)


Ο καρπός έχει μαγικές ιδιότητες, για τις οποίες, όμως, υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση. Αρκεί να φάτε ένα μούρο και ό,τι και να φάτε από εκείνη τη στιγμή, θα σας φαίνονται γλυκά (ακόμη και το λεμόνι). Έχει ισχύ για μια ολόκληρη ώρα.

Κόκκινες μπανάνες



Γλυκά εξωτικά φρούτα με γευση σμέουρου (ορισμένοι αισθάνονται μάνγκο), το οποίο περιέχει περισσότερο κάλιο, β-καροτένιο και βιταμίνη C από τις κοινές κίτρινες μπανάνες.

Κιουάνο


Το κιουάνο, γνωστό επίσης και ως κιβάνο, αγκαθωτό αφρικανικό αγγούρι ή πεπόνι είναι ο καρπός ενός μονοετούς αναρριχώμενου φυτού φυτρώνει στην Αφρική και κυρίως σε αμμώδης περιοχές όπως η έρημος Καλαχάρι. Το φρούτο θυμίζει το αγγούρι στη γεύση όμως λίγο πιο αλμυρό. Το χρώμα του είναι κίτρινο με πορτοκαλί όταν είναι ώριμο και έχει αγκάθια. Επίσης είναι πλούσιο σε νερό ενώ από μέσα είναι πράσινο και ζουμερό.

Ταμαρίλλο


Το ταμαρίλλο συγγενεύει με την ντομάτα, τη μελιτζάνα και το τσίλι, ενώ είναι φρούτο. Το ταμαρίλλο θυμίζει στη γεύση ντομάτα με γλυκόξινη γεύση και ταυτόχρονα θυμίζουν ντομάτα και φρούτο του πάθους. Ευέλικτο φρούτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιδόρπιο και ως γαρνιτούρα.

Salacca zalacca (Φιδόφρουτο)


Οι καρποί έχει εξωτερικό περίβλημα που θυμίζει το δέρμα του φιδιού, εξ ου και το όνομα. Η γεύση θυμίζει ανανά και μπανάνα με μια ελαφριά επίγευση καρυδιών. Το καθάρισμα των φρούτων απαιτεί προσοχή, καθώς μπορείτε εύκολα να τραυματιστείτε.

Λωτός σοκολάτα (μαύρο sapote)


Το μαύρο χρώμα στα φρούτα είναι ένδειξη χαλασμένου και σάπιου, εκτός από – ένα σημάδι ότι είναι χαλασμένο, εκτός από το μαύρο sapote. Το μαύρο χρώμα του δείχνει ότι τα φρούτα είναι ώριμο και είναι έτοιμο για κατανάλωση. Η υφή, η γεύση και το χρώμα μοιάζει με πουτίγκα σοκολάτας. Αλλά, σε αντίθεση την σοκολάτα, αυτό το φρούτο είναι επίσης πολύ ωφέλιμο.

Μεξικανικό μίνι καρπούζι


Το Μεξικανικό μίνι καρπούζι είναι απίστευτα χαριτωμένο και μοιάζει με ένα μικρό καρπούζι. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα φρούτο, η γεύση του δεν είναι γλυκιά, και μοιάζει με αγγούρι με λίγο χυμό λεμονιού.

Rollinia deliciosa


Ένα άλλο φρούτο που έχει ως ένδειξη ωριμότητας το μαύρο χρώμα, μόνο σε αυτή την περίπτωση, είναι η φλούδα. Στη γεύση θυμίζει κέικ λεμονιού (μαρέγκα).

Σαποντίγια


Ο ασυνήθιστος συνδυασμός γεύσεων θυμίζει μπύρα και μαύρη ζάχαρη. Οι σπόροι στην άκρη τους έχουν ένα γάντζο που μπορεί να κολλήσει στο λαιμό, γι” αυτό χρειάζεται καλό καθάρισμα από τους σπόρους, πριν την κατανάλωση.

Αρτόκαρπος


Η ονομασία του, προέρχεται από την υφή του μαγειρεμένου μετρίως ώριμου καρπού, ο οποίος έχει μια γεύση πατάτας, παρόμοια με του φρεσκοψημένου ψωμιού. Αυτό το φρούτο μπορεί να καταναλωθεί σε διάφορα «στάδια». Όταν ο καρπός είναι ώριμος, είναι γλυκός και
έχει κρεμώδη γεύση, και αν καταναλωθεί άγουρο, θυμίζει φρεσκοψημένο ψωμί.

Αυστραλιανό φίνγκερ λάιμ


Η σάρκα του φρούτου μοιάζει με χαβιάρι ψαριού και ο χυμός του καρπού θυμίζει λάιμ. Είναι πολύ ασυνήθιστο φρούτο ανάμεσα σε όλα τα εσπεριδοειδή.

Κουπουασού


Συγγενεύει με το γνωστό κακάο και χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο. Είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική λύση για τη σοκολάτα, αλλά με με πιο σύνθετη γεύση.

Λονγκάν


Συχνά αποκαλείται ο μικρότερος αδερφός του λίτσι. Το λόνγκαν είναι γλυκό, χυμώδες, πολύ αρωματικό με μια ξεχωριστή γεύση του μόσχου. Τα φρούτα περιέχουν πολλή ζάχαρη, βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο και φώσφορο, καθώς και πολλές θρεπτικές ουσίες ωφέλιμες για το δέρμα.

Αναρριχώμενο σοκολατόφυτο (Akebia)


O καρπός του φρούτου τρώγεται σαν επιδόρπιο, ενώ η φλούδα μαγειρεύεται με γέμιση κιμά. Έχει ευχάριστο άρωμα και η γεύση θυμίζει βατόμουρα. Και αν τύχει να πλησιάσετε το φυτό, θα αισθανθείτε μια ελαφριά μυρωδιά σοκολάτας.

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share