Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο οινοποιός από την Κούβα που βάζει προφυλακτικά στα μπουκάλια! (photos)

7 Απριλίου 2017 08:36
Ο οινοποιός από την Κούβα που βάζει προφυλακτικά στα μπουκάλια! (photos)

Ο Orestes Estevez δουλεύει καθημερινά σκληρά στο σπίτι του. Η μυρωδιά του κρασιού ξεχειλίζει και φτάνει μέχρι και την επόμενη γωνία. Ο 65χρονος και η οικογένειά του, φροντίζουν να γεμίζουν τα μεγάλα γυάλινα μπουκάλια με σταφύλια, τζίντζερ και ιβίσκο και ύστερα τοποθετούν κάτι εντελώς ασυνήθιστο στα στόμια τους. Προφυλακτικά. Ναι, προφυλακτικά. Μην εκπλήσσεστε. Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που αυτό είναι το τελευταία στάδιο της διαδικασίας οινοποίησης, σε μια χώρα που κατά τα άλλα είναι παγκοσμίως γνωστή για το ρούμι της.

Το οινοποιείο του Κουβανού με το αρχαιοελληνικό όνομα ονομάζεται «El Canal». Είναι μια επιχείρηση που τα πάει εξαιρετικά τα τελευταία χρόνια. Το κρασί που παράγει κάθε χρόνο είναι συνήθως αρωματισμένο με κάρδαμο, τεύτλα και γκουάβα, ενώ η παραγωγή αποτιμάται σε χιλιάδες λίτρα. Μόλις ο Orestes τελείωσε την καριέρα του στον στρατό και η κομμουνιστική Κούβα άρχισε να βγαίνει σιγά σιγά από το καβούκι της, άνοιξε το 2000 ένα οινοποιείο. Αν και με το κρασί ασχολείται για δεκαετίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τραμπ πήρε το... "όπλο" του: Με 59 πυραύλους «Τόμαχοκ» χτύπησαν οι ΗΠΑ την Συρία



17 χρόνια μετά, ο 65χρονος σήμερα οινοποιός διευθύνει την επιχείρησή του μαζί με την οικογένεια του και λίγους εργάτες. Ο Τσε Γκεβάρα δεσπόζει στο χώρο, όπως και σε όλο το νησί. Ένα νησί που μπορεί να προμηθεύσει τον Orestes με όσα χρειάζεται για την παραγωγή του κρασιού του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor trailer: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι γι αυτά που λές» – Νέα άνανδρη επίθεση στη Παπαδοπούλου (video)

Πέρα από τα αρωματικά και τα φρούτα που χρησιμοποιεί στην ζύμωση, που μαζεύουν τον κόσμο γύρω από το σπίτι του, το ενδιαφέρον ντόπιων και τουριστών το τραβάει τα προφυλακτικά που καλύπτουν τα στόμια των μεγάλων μπουκαλιών. Τα προφυλακτικά δρουν σαν ένα ρολόι. Όταν το φρουτώδες μείγμα ζυμώνεται παράγει αέρια και τα προφυλακτικά φουσκώνουν. Όταν αργότερα η ζύμωση ολοκληρωθεί, τότε ξεφουσκώνουν γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν αέρια. Τότε και μόνο τότε, το κρασί είναι έτοιμο για εμφιάλωση.

«Το να φοράς προφυλακτικά στα μπουκάλια, είναι όπως όταν το φοράει ένας άντρας», εξηγεί ο Estevez στο Associated Press. Για να ολοκληρωθεί η ζύμωση σε ένα τέτοιο μπουκάλι χρειάζονται 45 περίπου ημέρες. Ο Orestes Estevez πουλάει είτε χονδρικά είτε λιανικά, περισσότερα από 50 μπουκάλια την ημέρα, προς 10 πέσος το ένα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άστατος και σήμερα ο καιρός! Που θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες;

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share