Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Το κάθισμα με το ανδρικό μόριο στο μετρό που προκαλεί αμηχανία! (video)

1 Απριλίου 2017 11:52
Το κάθισμα με το ανδρικό μόριο στο μετρό που προκαλεί αμηχανία! (video)

Το Μετρό του Μεξικό, τοποθέτησε ένα ειδικό κάθισμα, που είναι «καλούπι» ανδρικού καλογυμνασμένου σώματος, το οποίο είναι γυμνό και από αυτό εξέχει ένα… πέος, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους άνδρες σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Το φαινόμενο αυτό είναι αρκετά συχνό στο Μεξικό, με εννέα στις δέκα γυναίκες να δηλώνουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στις καθημερινές τους μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Αυτός είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ!

Η εν λόγω εκστρατεία ονομάζεται #NoEsDeHombres («δεν είναι ένα ανδρικό τρικ»), ενώ το συγκεκριμένο κάθισμα είναι «μόνο για άνδρες», όπως αναφέρει και η σχετική πινακίδα πάνω από αυτήν. Επίσης, στη θέση των ποδιών υπάρχει και μια ακόμη ταμπέλα -βιδωμένη στο πάτωμα- που έχει την εξής αναφορά: «Είναι δυσάρεστο να κάθεσαι εδώ κατά τη διάρκεια της μετακίνησής σου, αλλά δεν συγκρίνεται διόλου με τη σεξουαλική βία που υφίστανται οι γυναίκες καθημερινά στη διάρκεια της διαδρομής τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο - βόμβα στο Survivor: Στα "πράσα" με παίκτρια από τους "Διασήμους" ο Πάνος! Με ποια έχει συνάψει σχέση;

Η αμηχανία και η δυσφορία στην οποία έρχονται οι άνδρες επιβάτες του συρμού, με το που αντικρίσουν τη συγκεκριμένη θέση, έχει καταγραφεί και σε βίντεο με το όνομα «Seat Experiment», που «ανέβηκε» στο YouTube από τις 20 Μαρτίου. Μάλιστα, η Οργάνωση Γυναικών του ΟΗΕ, UN Women, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την… ευθύνη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, μέσω συνέντευξης Τύπου που έδωσε χθες, Πέμπτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα τραγωδία σοκάρει το Πανελλήνιο: Νεκρά δύο παιδιά στην άσφαλτο!

Υπάρχει επίσης και δεύτερο βίντεο, στο οποίο οι άνδρες που περιμένουν το μετρό, βλέπουν τα οπίσθιά τους να προβάλλονται στις οθόνες τηλεόρασης των αποβάθρων. «Εκατομμύρια γυναίκες το ζουν αυτό καθημερινά», είναι το μήνυμα στο τέλος του βίντεο.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:


 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share