Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Έχετε ιδέα πως έκαναν την πρόγνωση του καιρού 2.000 χρόνια πριν;

22 Μαρτίου 2012
Έχετε ιδέα πως έκαναν την πρόγνωση του καιρού 2.000 χρόνια πριν;

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες σας μπορούσαν να καταλάβουν τι καιρό θα κάνει από διάφορα σημάδια, τα οποία έβλεπαν μόνο εκείνοι, για παράδειγμα από το…πώς γέμιζε το φεγγάρι μέχρι και από την συμπεριφορά των ζώων!
Έχετε αναρωτηθεί όμως πως έκαναν την πρόγνωση του καιρού πριν από 2.000 χρόνια;

Επιστήμονες κατόρθωσαν με την βοήθεια μιας σειράς αραβικών χειρόγραφων επιστημόνων, ιστορικών και χρονογράφων να μάθουν πως τον 9ο και 10 αι. στην περιοχή του σημερινού Ιράκ, μπορούσαν να προβλέπουν τις καιρικές συνθήκες!

Στα κείμενα αυτά σύμφωνα με το archaiologia, οι επιστήμονες βρήκαν ενδείξεις μυστήριων καιρικών φαινομένων που επηρέαζαν την κοινωνία ή με ξηρασία και πλημμύρες ή με χαλαζόπτωση και παγετό. Επίσης είδαν ότι υπήρξε μια πτώση θερμοκρασίας κατά το πρώτο μισό του 10ου αι., συμπεριλαμβανόμενης μιας απότομης αλλαγής τον Ιούλιο του 920 μ.Χ. και τριών περιπτώσεων χιονόπτωσης, το 908, το 944 και το 1007.

Στη σημερινή εποχή, χιονόπτωση στη Βαγδάτη σημειώθηκε μόνο το 2008. Ο δρ Domínguez-Castro μάλιστα σημειώνει ότι η πτώση της θερμοκρασίας τον Ιούλιο του 920 ίσως συνδέεται με μια μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη.

Πηγή: kamikazi.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share