Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στίγματα: Κι όμως! Υπάρχει ο "πόνος του Θεού" στους ανθρώπους! Δείτε photos που το αποκαλύπτουν!

22 Μαρτίου 2012
Στίγματα: Κι όμως! Υπάρχει ο

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ακούσει τουλάχιστον μία φορά για τα στίγματα, ακόμη και αν δεν είναι εντελώς σίγουροι για το τι είναι επειδή η λέξη "πετιέται" ανέμελα και περιστασιακά και μάλιστα μετατράπηκε σε ταινία θρίλερ στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Ωστόσο, το ερώτημα του τι είναι στην πραγματικότητα εκτός από μία αιμορραγία σε φαινομενικά τυχαία σημεία κατά μήκος του σώματος χωρίς εμφανή λόγο προφανώς σαν μια περικοπή ή μαχαίρωμα με ένα μαχαίρι. Ας ρίξουμε μια ματιά στο μυστήριο που είναι τα στίγματα για να δούμε αν μπορούμε να τους βρούμε μια θέση στο σε σύγχρονο κόσμο μας. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ; Για να κυριολεκτήσουμε, τα στίγματα στο σώμα κάποιου που αντιστοιχούν στις πληγές της σταύρωση του Ιησού, όπως αναφέρεται στην Αγία Γραφή, με ιδιαίτερη έμφαση του Χριστιανισμού περί στιγμάτων που εμφανίζονται στα χέρια ή τα πόδια του ατόμου. Τα Στίγματα στην πραγματικότητα είναι ο πληθυντικός της ελληνικής λέξη «στίγμα». Τα στίγματα, όπως εμφανίζονται, σχετίζονται με αυτά του Ιησού και πράγματι στην επιστολή του Παύλου προς τους Γαλάτες στη τελευταία γραμμή της γραφής, αναφέρεται "σε (του) του σώματος τα σημάδια του Ιησού." Τα κρούσματα των στιγμάτων δείχνουν κάποια, λίγα, ή όλες τις πέντε «ιερές πληγές» που προκλήθηκαν στον Ιησού σύμφωνα με το γράψιμο της σταύρωσης του στη Βίβλο, οι οποίες περιλαμβάνουν μια πληγή στα πλευρά του κορμού από μια λόγχη και αυτά στα χέρια και τα πόδια. Περιστασιακά, οι πληγές που σχετίζονται με τα βασανιστήρια του Ιησού πριν από την πραγματική σταύρωση, όπως το ακάνθινο στεφάνι ή ρήξεις πίσω έχουν συσχετιστεί με στίγματα. Μερικές φορές όμως οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι βιώνουν τον πόνο των στιγμάτων, όπως οι πληγές χωρίς ορατά τραύματα στο εξωτερικό του σώματος. Οι περιπτώσεις αυτές αναφέρονται ως αόρατα στίγματα. Ωστόσο, μια μερίδα των ανθρώπων που έχουν στίγματα, έχουν πληγές που εμφανίζονται να μην πήζουν κατά τη διαμονή στο νοσοκομείο παρ' όλα τα αντιπυκτικά που τους παρέχονται​​. Κάποιες περιπτώσεις ακόμη δηλώνουν ότι το αίμα από τις πληγές έχει ευχάριστη μυρωδιά ή άρωμα που γενικά αναφέρεται ως η οσμή της αγιότητας. Οι αιτίες αυτού του παράξενου περιστατικού τείνουν να ποικίλουν από περίπτωση σε περίπτωση και διερευνώνται από γιατρούς, επιστήμονες, ή θρησκευτικούς αξιωματούχους. Ωστόσο, τα στίγματα συνδέονται κυρίως με την Ρωμαιοκαθολική πίστη και τα περισσότερα από τα δηλωθέντα περιστατικά είναι στιγματικών συμμετεχόντων στην Καθολική Εκκλησία.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΙΓΜΑΤΑ

Το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης έρευνας για τα αίτια των στιγμάτων ισχυρίζεται ότι είναι μάλλον ένα γεγονός "υστερίας", κυρίως επειδή η πλειοψηφία των παθούντων τείνουν να είναι εξαιρετικά συναισθηματικοί κατά τη στιγμή της εμφάνισης. Οι άνθρωποι που πάσχουν από νευρική ανορεξία μπορεί συχνά να εμφανίζουν στίμγατα που ουσιαστικά είναι ένα μέρος μιας τελετουργικής δράσης από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που πολύ μοιάζει με στίγματα. Ψυχολογικές μελέτες δείχνουν επίσης μια γενική σύνδεση των στιγματικών περιπτώσεων είναι μετατραυματικές διαταραχές άγχους που είναι αρκετά σοβαρές ώστε να οδηγήσουν σε ασυνείδητο ακρωτηριασμό , ιδιαίτερα αν το άτομο έχει μια ανώμαλο επίπεδο της υποβολής, από τις προηγούμενες εμπειρίες ζωής ή από εξωτερικές πηγές. Μερικές φορές οι πληγές σαφώς είναι καμωμένες από εξωτερικά μέσα, όμως τα άτομα αυτά επιθυμούν να υποφέρουν μαζί με το Χριστό ως μια μορφή βαθιά θρησκευτικής ευλάβειας.

ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΓΜΑΤΩΝ

Το πρώτο περιστατικό καταγράφηκε ήταν ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης. Δύο χρόνια πριν το θάνατό του το 1224, έφυγε σε ένα ταξίδι στο La Verna, προκειμένου να νυστέψει για σαράντα ημέρες. Όπως προσευχόταν ένα πρωί κοντά στο γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ένας άγγελος ήρθε σύμφωνα με πληροφορίες στο πλευρό του. Ο Φραγκίσκος ήταν σε θέση να δει ότι ο άγγελος είχε σταυρωθεί, όπως ήρθε πιο κοντά. Βλέποντας την μορφή του Εσταυρωμένου αγγέλου, ο Φραγκίσκος ένιωσε ταπεινωμένος από το όραμα ενώ η καρδιά του γέμισε με μεγάλη χαρά που είχε επιλεγεί ειδικά για μια αγγελική επίσκεψη. Μόλις έφυγε ο άγγελος παρουσία του Φραγκίσκου, ο ίδιος φέρεται να είχε πληγές στα πόδια, τα χέρια του, και στο πλάι σαν να είχε τρυπηθεί από την ίδια λόγχη που είχε τρυπηθεί ο Χριστός. Πληγές εμφανίστηκαν στα χέρια και τα πόδια του αμέσως, και πληγήπλευρά του συχνά διαρρεύσει από το αίμα. Ο πρώτος βιογράφος του Αγίου Φραγκίσκου και, ο Θωμάς του Celano, ανέφερε το περιστατικό ολόκληρο το 1230 σε δημοσίευση του με τίτλο "Η ζωή του Αγίου Φραγκίσκου". Ωστόσο, οι γιατροί έχουν κοιτούν πίσω από τα συμπτώματα του Αγίου Φραγκίσκου και αναφέρουν ότι πιθανότατα είχε τεταρταία ελονοσία με την επιπλοκή της πορφυράς αιμορραγία στο δέρμα που θα μπορούσε εύκολα να διατηρηθεί στην έρημο για να εμφανιστεί ως μια ανοιχτή πληγή, παρόμοια με εκείνη του Χριστού.

Πηγή: katara.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share