Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κι όμως! Υπάρχει άνθρωπος χωρίς πρόσωπο! (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)

22 Μαρτίου 2012
Κι όμως! Υπάρχει άνθρωπος χωρίς πρόσωπο! (ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)

O Χοσέ Μέστρε έχει γεννήθηκε ως ένα κανονικό παιδί με ένα σημάδι στο επάνω χείλος του. Μεγαλωμένος στη Λισσαβόνα, στην Πορτογαλία, ζούσε μια φυσιολογική ζωή μέχρι που συνειδητοποίησε ότι το λεγόμενο «σημάδι από γεννήσεως» έχει αρχίσει να μεγαλώνει και να καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπο του κατά την διάρκεια της εφηβείας. Το σημάδι ήταν στην πραγματικότητα ένα σύμπτωμα του «αιμαγγειώματος», ένας σχηματισμός όγκου που οφείλεται στην αγγειακή δυσπλασία.

Ο όγκος άρχισε να αυξάνεται, από όταν ήταν 14 χρονών και έχει συνεχίσει να αυξάνεται ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να καλύπτει τα χείλη του, τη μύτη και το ένα μάτι.

Σήμερα ο όγκος του ζυγίζει 5 κιλά. Ποτέ δεν τον αντιμετώπισε κάτι που οφείλεται σε ιατρική παραπληροφόρηση, έλλειψη οικονομικών πόρων και λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων. Δεν μπορεί να εξυηρετήσει τις καθημερινές του ανάγκες όπως το βούρτσισμα, το φαγητό ή το να πιει ένα ποτήρι νερό.

Ανίκανος να βρει μια θέση εργασίας (ή πιο πιθανό οι άνθρωποι να μην του προσφέρουν δουλειά), ο Μέστρε έχει υποστηριχθεί από την αδελφή του για όλες τις οικονομικές και ψυχολογικές ανάγκες.

Μια σειρά από το Discovery Channel "συγκλονιστική ιστορία μου: Ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο" έχει προσπαθήσει να συλλάβει ό, τι αισθάνεται όπως όταν είναι με άλλους ανθρώπους που τον γελοιοποιούν και τον φωτογραφίζουν σαν να ήταν κάποιο ζώο σε κλουβί..

Αλλά τώρα ένας από τους κορυφαίους χειρουργός της Βρετανίας έχει προτείνει να αντιμετωπίσει την κατάσταση του Μέστρε. Χρησιμοποιώντας την τεχνική υπερήχων για την πήξη του αίματος πριν από την επέμβαση οι γιατροί προσπαθούν να θεραπεύσουν Μέστρε.

Πηγή: katara.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share