Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Λουλούδια και στο...τσιμέντο!

21 Μαρτίου 2012
Λουλούδια και στο...τσιμέντο!

Το αμερικανικό γραφείο αρχιτεκτονικής τοπίου CMG έκανε για άλλη μία φορά το θαύμα του! Με αρκετές περγαμηνές στο ενεργητικό του όσον αφορά στην ανάπτυξη πρασίνου στην πόλη, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα καινοτόμο project, που ήδη βρήκε πολλούς μιμητές.

Ο λόγος για το «Crack Garden» ή ελληνιστί «Ραγισμένος Κήπος», που πρασινίζει το μπετόν και ομορφαίνει το αστικό τοπίο. Ο τρόπος είναι απλός και εύκολος και το αποτέλεσμα αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δημιούργησαν διάφορα «σπασίματα» ή τεχνητές ρωγμές -αν θέλετε- στο τσιμέντο, σε διάφορα σημεία της πόλης, και στη συνέχεια φύτεψαν πολλά μικρόφυτα και καλλωπιστικά άνθη.

«Η έμπνευσή μας ήταν η ίδια η φύση, και πιο συγκεκριμένα όλες αυτές οι μικρές πρασινάδες που φυτρώνουν μέσα στις χαραμάδες του τσιμένου. Εκμεταλλευτήκαμε αυτή τη δυνατότητα με σκοπό να ομορφύνουμε λίγο τα πεζοδρόμια αλλά και τους ακάλυπτους χώρους των κτιρίων», λέει ένας από τους υπευθύνους.

Η συντήρηση των φυτών είναι εύκολη, αφού εξαρχής επιλέχθηκαν λουλούδια που αντέχουν στις δύσκολες συνθήκες της πόλης. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν πολλοί που θα ακολουθήσουν την... έμπνευσή τους, για να δημιουργηθούν πολλοί «ραγισμένοι κήποι»!





πηγή: perierga.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share