Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Τι να κάνετε για να ζήσετε περισσότερα χρόνια…

21 Μαρτίου 2012
Τι να κάνετε για να ζήσετε περισσότερα χρόνια…

Όλοι οι άνθρωποι επιθυμούν ένα πράγμα, να ζήσουν μια ευτυχισμένη και υγιής ζωή. Όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να το επιτύχουν αυτό, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που υποκύπτουν στους διάφορους πειρασμούς της ζωής.


Πολλές άσχημες συνήθειες ξεκινούν από μικρή ηλικία, λόγω κακής ανατροφής και πίεσης από συνομηλίκους. Υπάρχουν όμως 7 βήματα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να αυξήσουν τα χρόνια μας πάνω στη γη.

Για να δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά τα 7 βήματα…

1. Κόψτε το κάπνισμαΌλοι ξέρουμε ότι το κάπνισμα σκοτώνει, καθώς βλάπτει την καρδιά και μπορεί να προκαλέσει αθηροσκλήρωση.


2. Ξεκινήστε κάποιο άθλημαΗ αερόβια άσκηση κάνει καλό στην καρδιά, καθώς αυξάνει το ποσοστό του οξυγόνου που δέχεται το σώμα, βοηθάει στη διατήρηση των κιλών σας και τέλος βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος και την μείωση της πίεσης του αίματος.


3. Διατηρείστε την πίεση του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδαΝα πηγαίνετε συχνά για εξέταση για να μπορέσετε να προλάβετε οποιοδήποτε πρόβλημα.


4. Διατηρείστε το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδαΆμα έχετε υψηλά επίπεδα γλυκόζης, μπορεί να οδηγήσει σε νεφρική βλάβη. Με συχνή εξέταση μπορείτε να προλάβετε την εμφάνιση διαβήτη.


5. Διατηρείστε την χοληστερίνη σας σε φυσιολογικά επίπεδαΑν η χοληστερίνη σας βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα μπορεί να αντιμετωπίσετε καρδιαγγειακά προβλήματα καθώς και ανακοπή καρδιάς.


6. Να προσέχετε τα κιλά σαςΚαλό θα ήταν να κάνετε μια μέτρηση του λίπους του σώματος σας.


7. Να τρώτε υγιεινάΝα αποφεύγετε φαγητά με υψηλά ποσοστά ζάχαρης και χοληστερίνης. Να προτιμάτε φαγητά όπως ψάρια, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης, τα οποία κάνουν καλό στην καρδιά.
Πηγή:newsbeast.gr
 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share