Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα πιο... αηδιαστικά φαγητά του κόσμου! (PHOTOS)

21 Μαρτίου 2012
Αυτά είναι τα πιο... αηδιαστικά φαγητά του κόσμου! (PHOTOS)

Gourmet λιχουδιές και παραδοσιακά γευστικά πιάτα ή φαγητά που μόνο στο άκουσμά τους φέρνουν τάση για εμετό; Μια ματιά στην ομελέτα από εγκέφαλο χοίρου θα σε πείσει.

Προειδοποιούμε ότι οι παρακάτω εικόνες δεν ενδείκνυνται πριν ή μετά από το γεύμα σου. Εκτός αν ανήκεις σε όσους έχουν γερό στομάχι...

Ομελέτα από εγκέφαλο χοίρου

Αυγά με καρότα, κρεμμύδια, μελιτζάνες και έναν εγκέφαλο χοίρου στο τηγάνι αποτελούν το δημοφιλές στους Κινέζους πιάτο "Tortang Utak". Μπορεί η διαδικασία με την ομελέτα που κάνουμε εμείς να είναι (σχεδόν) ίδια, στα υλικά όμως οι φίλτατοι Κινέζοι πάνε ένα βηματάκι παραπέρα! Τον εγκέφαλο τον βρίσκεις σε τοπικά σούπερ μάρκετ όπου βγαίνει και σε κονσέρβα με σάλτσα απο γάλα! Πόσο πιο αηδιαστικό; Επειδή όμως η συγκεκριμένη εικόνα της ομελέτας θυμίζει λίγο τη δική μας και πιθανότατα σας ανοίγει την όρεξη, ρίξτε μια ματιά στο "πριν".

Ζελέ από μύτη ταράνδου

Το συγκεκριμένο παραδοσιακό φαγητό στην Αλάσκα θα μας κάνει να μη δοκιμάσουμε ποτέ ξανά ο,τιδήποτε σε μορφή ζελέ. Φτιάχνεται σιγοβράζοντας την λιπαρή μύτη του ταράνδου με κρεμμύδια, σκόρδο και μπαχαρικά. Μετά αφήνεις την σούπα να κρυώσει, αυτή παίρνει την μορφή ζελέ και σερβίρεται σε κομματάκια.

Παγωτό από ανθρώπινο μητρικό γάλα

Ανήκω και εγώ σε όσους λατρεύουν το παγωτό σε κάθε του γεύση (με μια προτίμηση στο Cookies).ΌΧΙ όμως σε ΑΥΤΟ!!! Πριν από περίπου ένα χρόνο οι Λονδρέζοι είχαν τη φαϊνή ιδέα να συνδυάσουν μίγμα απο βανίλια Μαδαγασκάρης, ξύσμα λεμονιού και μητρικό γάλα. Όνομα αυτού; Baby Gaga, σκεπτόμενοι ίσως ότι θα κάνει ντόρο (και) λόγω ονόματος.

Κορεάτικο "penis fish"

Ή αλλιώς Gaebul. Δεν θα σε κατηγορήσουμε εάν έκανες πονηρή σκέψη. Το σκουλήκι σε φαλλικό σχήμα θεωρείται εκλεκτός μεζές και σερβίρεται ωμό με αλάτι ή σησαμέλαιο. Αν βρεθείς στην Κορέα θα το βρεις πολλές φορές μπροστά σου καθώς είναι σαν το δικό μας σουβλάκι ένα πράγμα. Τώρα το αν θα δελεαστείς να το φας είναι δική σου υπόθεση.

Βραστά αυγά σε "νεαρά" ούρα

"Η μυρωδιά της άνοιξης": Έτσι ονομάζουν τα συγκεκριμένα αυγά στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας τα οποία είναι βρασμένα με την μέθοδο "Tong Zi Dan" . Αυτό δηλαδή σημαίνει πως τα έβρασαν μέσα σε ούρα από αγόρια δημοτικού (τα οποία πρέπει να είναι κάτω των 10 ετών). Κατόπιν συνεννόησης με τα αγoράκια και με τα σχολεία, όταν τα καλέσει η φύση, τα παιδάκια κάνουν την ανάγκη τους σε ειδικούς κάδους, τους οποίους μαζεύουν μετά οι συλλέκτες ούρων (ναι, είναι επάγγελμα!) Όπως ισχυρίζονται, τα αυγά δίνουν ενέργεια και απομακρύνουν κάποιες αρρώστιες. Κοστίζουν 25 cents ενώ μπορείς να τα βρεις μέχρι και σε σουπερμάρκετ.

Κάζου Μάρζου

Σάπιο τυρί όνομα και πράγμα! Στην ουσία πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας ιταλικό τυρί πεκορίνο. Μόνο που στην περίπτωση του Cazu Marzu, το συγκεκριμένο τυρί στην Σαρδηνία το αφήνουν να παλαιώνει μέχρι να μουχλιάσει και να εμφανιστούν στην επιφάνειά του προνύμφες (ναι, σκουλήκια) και του αφαιρούν το λίπος για να γίνει μαλακό. Ενώ υπάρχουν άνθρωποι που αφαιρούν τα σκουλήκια πριν το καταναλώσουν, οι περισσότεροι το προτιμούν full extra. Παλαιότερα είχε απαγορευτεί με νόμο της ΕΕ, αλλά επειδή θεωρήθηκε παραδοσιακό επετράπη και πάλι η κατανάλωσή του. Όσο για το αν κινδυνεύει η υγεία μας αν το φάμε; Οι γιατροί ισχυρίζονται πως ναι, καθώς οι προνύμφες δεν πεθαίνουν στο στομάχι κατά τη διάρκεια της πέψης. Στην περίπτωση αυτή θα τους ακούσουμε με κλειστά μάτια.

Μπαλούτ

Φαίνονται αβλαβή μέχρι να σπάσουμε ένα. Το μπαλούτ (balut), ένα από τα αγαπημένα street food snacks στις Φιλιπίννες είναι ένα βρασμένο έμβρυο πάπιας! Όσο το ξανακοιτάζω μου φαίνεται ακόμα πιο αηδιαστικό. Οι Φιλιπιννέζοι τα προτιμούν με αλάτι και ξύδι για να δώσουν νοστιμιά, ενώ το καταναλώνουν με συγκεκριμένη ιεροτελεστία. Πρώτα πίνουν τους "χυμούς" του αυγού, στη συνέχεια τρώνε το έμβρυο και μετά τα... "γύρω- γύρω".

Κρασί από ποντίκια

Στην Kίνα και την Κορέα θεωρείται δυναμωτικό ρόφημα (!). Πρόκειται για νεογέννητα ποντικάκια που τα ρίχνουν μέσα σε φιάλες κρασιού από ρύζι και τα αφήνουν να ωριμάσουν για ένα χρόνο. Λένε ότι μυρίζει σαν πετρέλαιο. Εμείς θα δεχτούμε τους ισχυρισμούς και θα μείνουμε μακρυά του...



πηγή: www.otherside.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share