Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χάσατε τις βαλίτσες σας στο αεροδρόμιο; Μην πανικοβληθείτε...υπάρχει λύση!

21 Μαρτίου 2012
Χάσατε τις βαλίτσες σας στο αεροδρόμιο; Μην πανικοβληθείτε...υπάρχει λύση!

Ξεκινάτε ένα ταξίδι στο εξωτερικό με την καλύτερη διάθεση και έτοιμοι να ζήσετε ΜΟΝΟ μια όμορφη εμπειρία... Τι γίνετε όμως όταν κατά την αποβίβαση σας η βαλίτσα δεν φτάνει ποτέ στα χέρια σας;

1. Φτιάξτε τη βαλίτσα σας σαν να ξέρετε... ότι θα τη χάσετε!

Δεν είναι θέμα πεσιμισμού αλλά μπορείτε να είστε προετοιμασμένοι πάντα για το χειρότερο σενάριο που μπορεί να καταστρέψει ένα ταξίδι σας! Στην περίπτωση λοιπόν της απώλειας των αποσκευών σας, μπορείτε να τις ετοιμάσετε για ταξίδι λες και πρόκειται να τις δείτε... τελευταία φορά. Δηλαδή φροντίστε να περιέχουν τα πάντα εκτός από τα πολύτιμα αντικείμενα σας! Ταυτότητα, χρήματα, τυχόν φάρμακα έχουν θέση ΜΟΝΟ στην προσωπική σας τσάντα! Όλα τα υπόλοιπα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από οποιονδήποτε προορισμό!

Θυμηθείτε! Μπορείτε ακόμη και να βγάλετε μια φωτογραφία του εσωτερικού και του εξωτερικού της βαλίτσας σας προκειμένου να αποδείξετε ότι έχει υποστεί ζημιές ή έχει κλαπεί κάτι! Λίγο τραβηγμένο... σαν κίνηση αλλά σίγουρα θα σας δικαιώσει!

2.Βάλτε της... ταμπέλα

Μη ξεχάσετε να γράψετε το όνομα και διεύθυνση σας στη βαλίτσα. Συνήθως, όταν τα προσωπικά σας αντικείμενα βρεθούν σε... ξένα χέρια είναι απολύτως άχρηστα οπότε ο εμπλεκόμενος θα σας αναζητήσει αργά ή γρήγορα! Επίσης, μπορεί οι βαλίτσες σε μοντέρνο στυλ και έντονα χρώματα να κερδίζουν έδαφος... αλλά οι πιο συνηθισμένοι τύποι αποσκευών μοιάζουν μεταξύ τους άρα φροντίστε να τοποθετήσετε κάτι επάνω στη βαλίτσα σας για να την ξεχωρίζετε! Για παράδειγμα μια κόκκινη κορδέλα στο χερούλι της αποσκευής σας σίγουρα μειώνει τις πιθανότητες να τη χάσετε ή να τη μπερδέψει κάποιος άλλος!

3. Ταξιδιωτική ασφάλεια;

Κατά τη παραμονή σας στο αεροδρόμιο μπορείτε να πληροφορηθείτε για την ταξιδιωτική ασφάλεια των αποσκευών σας πριν αναχωρήσετε! Ακόμη κι' αν αυτό έχει ένα μικρό κόστος, συμφέρει συγκριτικά με το να μπείτε στη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης.

4. Βαλίτσα... αγνοείται!

Έχετε φτάσει λοιπόν στον προορισμό σας και ξεκινάει η ταχυπαλμία μέχρι να δείτε τη βαλίτσα σας να φτάνει... Και εκείνη δεν εμφανίζετε! Θυμηθείτε ότι ο πανικός δεν φέρνει ευνοϊκά αποτελέσματα! Αν θέλετε άμεσα αποτελέσματα μπορείτε να απευθυνθείτε στο τμήμα της αεροπορικής σας εταιρείας και να την ενημερώσετε. Αλλά, θυμηθείτε ότι το jetlag μπορεί να έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά σας! Επομένως, μπορείτε πρώτα να ρίξετε μια ματιά στα διπλανά καρουζέλ από όπου φτάνουν οι βαλίτσες (σε περίπτωση που έχει γίνει λάθος) ή να κοιτάξετε καλύτερα τις αποσκευές που περνούν από μπροστά σας διότι η κούραση του ταξιδιού μπορεί να σας έχει προκαλέσει κάποια δυσκολία αναγνώρισης!

5. Ώρα για συμπλήρωση... κενών!

Εάν η βαλίτσα σας δεν έχει εμφανιστεί, τότε ήρθε η ώρα για την καθιερωμένη συμπλήρωση της φόρμας στην οποία πρέπει να καταγράψετε όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή (μέγεθος, χρώμα και οτιδήποτε θα μπορούσε να τη κάνει ξεχωριστή). Συμπληρώστε όλα τα πιθανά τηλέφωνα όπου μπορούν να σας εντοπίσουν.

Η εταιρεία ενδέχεται να σας δώσει κάποια χρήματα ώστε να αγοράσετε πράγματα απόλυτης ανάγκης, αλλά ακόμη κι' αν αρνηθούν μπορείτε να τα διεκδικήσετε! Σε περίπτωση που η αεροπορική εταιρεία αρνείται να σας εξυπηρετήσει συμβουλευτείτε το δικηγόρο σας και απαιτήστε γραπτή βεβαίωση για να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα.

6. Στην αναμονή... πάνω από το τηλέφωνο!

Όσο περιμένετε να χτυπήσει το τηλέφωνο, τόσο εκείνο δεν θα χτυπάει! Γι' αυτό και καλύτερα να χαλαρώσετε και να θυμάστε ότι σε αντίστοιχα περιστατικά ο ενδιαφερόμενος έχει νέα για τη βαλίτσα του σε διάστημα 2-3 ημερών!

Σε αυτό το διάστημα προμηθευτείτε μόνο απολύτως απαραίτητα αντικείμενα, τα έξοδα των οποίων θα καλυφτούν αργότερα από την ασφάλεια! Η αγορά μιας σανίδας του snowboard μάλλον είναι σπατάλη αφού η παλιά σας μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και την επόμενη στιγμή!

7. Μια ακόμη χαμένη βαλίτσα.

Το ταξίδι σας πλησιάζει στο τέλος του, εσείς έχετε αγοράσει πράγματα που γεμίζουν μια νέα βαλίτσα, και το τηλέφωνο δεν έχει χτυπήσει ακόμη! Ώρα για επανεξέταση... Με άλλα λόγια, από την στιγμή που η βαλίτσα σας ανήκει στη λίστα των χαμένων αποσκευών τα πράγματα αλλάζουν! Πλέον πρέπει να συμπληρώσετε μια νέα φόρμα καταγραφής των αντικειμένων και της αξίας τους ώστε κάποια στιγμή να αποζημιωθείτε! Κάτι τέτοιο βέβαια χρειάζεται αρκετή υπομονή από εσάς καθώς ενδέχεται αν μη γίνει σύντομα...

Πηγή:travelstyle.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share