Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κοπέλα ψήλωσε κατά 10 εκατοστά ύστερα από εγχείρηση!

2 Μαρτίου 2012
Κοπέλα ψήλωσε κατά 10 εκατοστά ύστερα από εγχείρηση!

Όταν ο αδελφός της Λάουρα Φιτζγουόλτερ παρατήρησε τη δυσαναλογία των ώμων της αδερφής του, κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών το 2008, οι γονείς των... παιδιών παραξενεύτηκαν αλλά δεν το θεώρησαν άξιο ιατρικής παρακολούθησης.

Η 13χρονη τότε κοπέλα φαινόταν να είναι σε άριστη υγεία και ποτέ δεν παραπονέθηκε για κάποιο πόνο αλλά η μαθήτρια και η οικογένειά της είχαν μείνει έκπληκτοι όταν μία ακτινογραφία αποκάλυψε ότι έπασχε από μια από τις χειρότερες περιπτώσεις καμπυλότητας της σπονδυλικής στήλης - σκολίωση - κάτι που οι γιατροί δεν είχαν δει ποτέ.

Προειδοποίησαν τη νεαρή μαθήτρια και την οικογένεια της ότι αν δεν υποβαλλόταν σε εγχείρηση –με το κίνδυνο της παράλυσης- η καρδιά και οι πνεύμονές της σιγά σιγά θα συνθλίβονταν.

Η μαθήτρια υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση τον Ιούλιο του 2010 στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, η οποία διήρκησε δέκα ώρες. Η βαρύτητα της συγκεκριμένης εγχείρησης είναι ισάξια με εκείνης της ανοιχτής καρδιάς.

Η σκολίωση προσβάλλει κάθε τέταρτο από τα 1000 παιδια στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για αυτοϊάσιμες νόσους.

Η μητέρα της Λάουρα, προσχολική βοηθός, δήλωσε: «Μας συγκλόνισαν οι ακτινογραφίες. Η καμπυλότητα της σπονδυλικής στήλης της κόρης μας φαινόταν εξωπραγματική. Ο χειρούργος μας είπε ότι δεν είχε ξαναδεί παρόμοιο περιστατικό. Όταν μας είπε ότι θα συνθλίβονταν η καρδιά και τα πνευμονία της, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Η εγχείρηση εμπεριείχε το κίνδυνο της παράλυσης, ωστόσο ήταν η μόνη επιλογή για να ζήσει».

Η 16χρονη πλέον Λάουρα, έχει αναρρώσει πλήρως και μετά την εγχείρηση ψήλωσε κατά δέκα εκατοστά.

«Δεν μπορούσε να πιστέψει ότι γύρισε σπίτι της κατά δέκα εκατοστά ψηλότερη. Έπρεπε να αγοράσει μια ολόκληρη ντουλάπα ρούχων, καθώς δεν τις έκανε πλέον τίποτα. Λατρεύει την ιππασία και είναι ευτυχισμένη που μπορεί να κάθεται πλέον ίσια στη σέλα. Ήταν μια επικίνδυνη εγχείρηση αλλά άξιζε το κόπο», τονίζει καταληκτικά η μητέρα της.



 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share