Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

Τα 5 πιο τρομακτικά προϊστορικά θαλάσσια τέρατα!(PHOTOS)

2 Μαρτίου 2012
Τα 5 πιο τρομακτικά προϊστορικά θαλάσσια τέρατα!(PHOTOS)

Τα γιγάντια χταπόδια και τα θαλάσσια φίδια ήταν...
δύο από τα μυθικά τέρατα που πρωταγωνιστούσαν στους ναυτικούς θρύλους παλαιότερων αιώνων.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα ανακαλύφθηκε ένα τέτοιο τέρας στους ωκεανούς, ορισμένοι ειδικοί στη θαλάσσια ζωή πιστεύουν ότι ίσως υπάρχουν!

Ενας από αυτούς, ο δρ Ντάρεν Νάις, παλαιοντολόγος στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, υποστηρίζει ότι επειδή οι επιστήμονες ανακαλύπτουν συνεχώς νέα είδη κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να εντοπιστεί και ένα άγνωστο έως σήμερα θαλάσσιο τέρας.

προς το παρών σας δείχνουμε 5 προιστορικά θαλάσσια τέρατα που όντως υπήρξαν..

5. DunkleosteusΟ Dunkleosteus ήταν ένα μακρύ σαρκοβόρο τέρας 9.144 μέτρων.
Τα δόντια του ήταν σαν χελώνας με οστικές προεξοχές με δύναμη 3.628,73896 κιλών ανά τετραγωνική ίντσα, τοποθετώντας το στην ίδια κλάση με τους κροκόδειλους και τον T-Rex, από την άποψη των δυνατότερων δαγκωμάτων στην ιστορία.4. KronosaurusΟ Kronosaurus είναι ένα άλλο τέρας με κοντό λαιμό που ανήκε στην κατηγορία των δεινοσαύρων.
Με μήκος 9.144 μέτρων και με πολύ μεγάλο στόμα που έφτανε τα 9 μέτρα και τα δόντια του να είναι 27.9 εκατοστά, θεωρείται ο Βασιλιάς της εποχής του.
Ζούσε στα νερά της Αυστραλίας και μπορούσε να καταπιεί έναν ολόκληρο άνθρωπο και να έχει χώρο για άλλον ένα..3. HelicoprionΑυτό το είδος καρχαρία έφτανε τα 15 μέτρα μήκος και η κάτω γνάθος του είχε μια διπλή σειρά από δόντια.
Μοιάζει με διασταύρωση καρχαρία και πριονιού και ήταν ο φόβος και ο τρόμος των θαλασσών.
Τα πριονοτά δόντια του δείχνει ότι ήταν σίγουρα σαρκοφάγο και οι έρευνες δείχνουν ότι επέζησε από την Πέρμια εποχή (Η πέμπτη και τελευταία περίοδος της Παλαιοζωικής γεωλογικής εποχής είναι η Πέρμια.), δείχνοντας ότι μπορεί να ήταν αρκετά έξυπνος για να δημιουργήσει καταφύγια ή απλά ζούσε σε πολύ βαθιά νερά.2. Livyatan melvilleiΚάτι μεταξύ φάλαινας όρκας και φάλαινας φυσιτήρα, η Livyatan melvillei ήταν μια φάλαινα που έτρωγε άλλες φάλαινες.
Είχε την μεγαλύτερη σειρά δοντιών από όλα τα ζώα (μόνο οι χαυλιόδοντες ήταν μεγαλύτερα).
Ζούσαν στους ωκεανούς μαζί με τα μεγαλύτερα καρχαριοειδή αρπακτικά της εποχής.
Μόνο το κεφάλι της ήταν 10 μέτρα μήκος και το όνομα τους το πήρανε από το τεράστιο θαλάσσιο τέρας του βιβλίου Moby Dick..1. Giant StingrayΕίχε 5.1816 μέτρα πλάτος και μια δηλητηριώδη ουρά 25.4 εκατοστών με αρκετή δύναμη για να σύρει μια βάρκα γεμάτη ανθρώπους.
Ζούσε στα γλυκά νερά του ποταμού Μεκόνγκ στη βόρεια Αυστραλίας αρκετά εκατομμύρια χρόνια μετά τους δεινόσαυρους.

Πηγή: kamikazi.gr

 

Περίεργα-Funny

Ροή ειδήσεων

Share