Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΔΕΙΤΕ τις πιο περίεργες δίδυμες στον κόσμο(PHOTOS)

13 Φεβρουαρίου 2012
ΔΕΙΤΕ τις πιο περίεργες δίδυμες στον κόσμο(PHOTOS)

Μια σπάνια πάθηση ευθύνεται για τη μοναδική διαφορά που έχουν οι δίδυμες. Η αμερικανίδα Chrissy Bernal ήταν 6 μηνών έγκυος όταν ανακάλυψε ότι κυοφορούσε δίδυμα.
Αν και είχε πραγματοποιήσει ήδη εξέταση, η μια της κόρη, η Sienna δεν είχε εμφανιστεί στο υπερηχογράφημα. Παρά το γεγονός ότι οι δύο δίδυμες μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά όπως το χρώμα των ματιών τους αλλά και των μαλλιών, διαφέρουν σημαντικά στο ύψος.

Η Sierra σε ηλικία 13 χρονών, αγγίζει τα 1,55 μέτρα, τη στιγμή που η -κατά τ’ άλλα ολόιδια- αδελφή της, Sienna έχει ύψος μόλις 1,22 και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν πρόκειται να ψηλώσει άλλο. Η κοπέλα σε ηλικία 6 ετών διαγνώστηκε πως πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια γενετική ανωμαλία που δεν θα της επιτρέψει να ψηλώσει περισσότερο. Μόλις 200 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο παρουσιάζουν την ίδια διαταραχή.

Τα δύο κορίτσια, γεννήθηκαν 3 μήνες νωρίτερα από το φυσιολογικό, με την Sienna να ζυγίζει μόλις 453 γραμμάρια! Οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι οι πιθανότητες να επιζήσει δεν ήταν πολλές. Η θέληση για ζωή όμως της νεογέννητης Sienna ήταν ισχυρή και έπειτα από 108 ημέρες οι γονείς της την πήραν σπίτι.






Επιπλέον, η Sienna πάσχει από μια σπάνια εγκεφαλική διαταραχή που έχει ως αποτέλεσμα οι γνωστικές ικανότητες να είναι αυτές ενός 8χρονου. Η νεαρή κοπέλα, ωστόσο, δεν το βάζει κάτω και δεν δείχνει να την απασχολούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. «Συνήθως, δεν με νοιάζει που είμαι διαφορετική, για την ακρίβεια με κάνει να αισθάνομαι ξεχωριστή», λέει. Μάλιστα δε διστάζει να αστειεύεται με την πάθηση της, όπως όταν επιστρέφει σπίτι και φωνάζει «Νάνος στο σπίτι!».









Πηγή: kamikazi.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share