Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Γιατί ο Steve Jobs θα πάρει βραβείο Grammy;;

22 Δεκεμβρίου 2011
Γιατί ο Steve Jobs θα πάρει βραβείο Grammy;;

Η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των Ηνωμένων Πολιτειών θα τιμήσει τον Steve Jobs με ένα βραβείο Grammy!

Τι σχέση έχει ο συνιδρυτής της Apple με τη μουσική βιομηχανία;

Μεγάλη...! Διότι ο Steve Jobs αφενός ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε το iPod, μια συσκευή-ορόσημο για τη μουσική και αφετέρου ήταν αυτός που μετά από πολύ κόπο έπεισε τις δισκογραφικές εταιρείες να πωλούν τη μουσική τους στο iTunes.

Έτσι ο Jobs θα τιμηθεί για την πολυετή του προσφορά στην καινοτομία, συμβάλλοντας στη «δημιουργία προϊόντων και τεχνολογιών που μεταμόρφωσαν τον τρόπο με τον οποίο ερχόμαστε σε επαφή με τη μουσική, την τηλεόραση, καθώς και ταινίες και βιβλία».

Το ειδικό βραβείο θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2012, μία ακριβώς μέρα πριν την επίσημη τελετή των βραβείων.

Η δήλωση της Recording Company ήταν:

"Ως πρώην CEO και συνιδρυτής της Apple ο Steve Jobs βοήθησε στη δημιουργία προϊόντων και τεχνολογίας που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε μουσική, τηλεόραση, ταινίες και βιβλία. Το δημιουργικό όραμα του Jobs που οδήγησε σε καινοτομίες όπως το iPod και το online κατάστημα iTunes, έφεραν την επανάσταση στη βιομηχανία και στον τρόπο διανομής και πώλησης. Το 2002, η Apple Computer Inc. είχε λάβει βραβείο Grammy για τη συνεισφορά της στη μουσική βιομηχανία στο τεχνικό κομμάτι. Η εταιρία συνεχίζει να πρωτοπορεί με νέες τεχνολογίες και προϊόντα μεγάλης ζήτησης, όπως το iPhone και το iPad".

πηγή: mediagate.gr

 

Funny-Περίεργα

Ροή ειδήσεων

Share