Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μύκονος: Τα πιο οικονομικά ξενοδοχεία από €65 έως €100 με φοβερή βαθμολογία στο booking που βρήκε ο Τάσος Δούσης

Ετοιμάστε βαλίτσες τώρα!

8 Ιουνίου 2021 10:05
Μύκονος: Τα πιο οικονομικά ξενοδοχεία από €65 έως €100 με φοβερή βαθμολογία στο booking που βρήκε ο Τάσος Δούσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μύκονος! Υπάρχουν φτηνά και καλά ξενοδοχεία στο νησί ;Υπάρχουν μονάδες που ακόμη και σήμερα Ιούνιο μήνα νοικιάζουν τα δωμάτια με 60 και 70 ευρώ; Ναι υπάρχουν, και μάλιστα είναι σε σωστή τοποθεσία και έχουν και εξαιρετική βαθμολογία στην booking. Παράλληλα πετάξτε στην Μύκονο μόνο με 29 ευρώ.

Σας βρήκα 10 απολύτως τίμια ξενοδοχεία σε καλές τιμές για την Μύκονο, που πιστεύω να τα απολαύσετε! Εδώ μπορείτε να δείτε και τον πλήρη οδηγό του travelstyle.gr για τις διακοπές σας στο νησί των ανέμων.

Δείτε τα ξενοδοχεία

liadMaria Ορνός

Με βαθμολογία στη booking 8,9 και τιμή €79. Το IIliadMaria βρίσκεται στον Ορνό και προσφέρει κήπο, ιδιωτική παραλία και μονάδες με αίθριο ή μπαλκόνι, δωρεάν WiFi και τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένο ιδιωτικό μπάνιο με ντους και στεγνωτήρα μαλλιών. Στο διαμέρισμα υπάρχει βεράντα.

Το IliadMaria παρέχει υπηρεσία σιδερώματος και επιχειρηματικές εγκαταστάσεις, όπως φαξ και φωτοτυπικό μηχάνημα. Αν επιθυμείτε να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή, μπορείτε να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα και ψάρεμα. Το κατάλυμα προσφέρει υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων. Η Παραλία Κόρφος απέχει 2,4χλμ. από το IliadMaria.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Αεροδρόμιο της Μυκόνου, σε απόσταση 4χλμ. από τα διαμερίσματα. Παρέχεται υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο, με επιπλέον χρέωση. Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 9,0 για ταξίδι δύο ατόμων. (iliadmaria.allcycladeshotels.com)

IliadMaria Ορνός

Jenny’s Summer Houses, Πλατύς Γιαλός

Με βαθμολογία στη booking 8,8 και τιμή €70. Το Jenny’s Summer Houses βρίσκεται σε απόσταση 1χλμ. από τον Πλατύ Γιαλό και την παραλία Ψαρού στη Μύκονο και προσφέρει καταλύματα με τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Διατίθεται δωρεάν WiFi. Υπάρχει επίσης πλήρως εξοπλισμένο ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα ή ντους και δωρεάν προϊόντα περιποίησης.

Η Χώρα της Μυκόνου απέχει 3,9χλμ. από το διαμέρισμα. Το Αεροδρόμιο της Μυκόνου είναι σε απόσταση 2χλμ. από το κατάλυμα. Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 8,2 για ταξίδι δύο ατόμων. (jennyssummerhouses.hotelsofmykonos.com)

Jenny’s Summer Houses, Πλατύς Γιαλός

Chaniotis Studios, Καλαφάτης

Με βαθμολογία στη booking 8,5 και τιμή €73. Το Chaniotis Studios προσφέρει κλιματιζόμενες μονάδες στο χωριό Καλαφάτης, σε απόσταση 12χλμ. από τη Χώρα της Μυκόνου. Παρέχεται δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους. Οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Ορισμένες έχουν καθιστικό ή/και βεράντα ενώ όλες διαθέτουν επίσης μικρή κουζίνα με ψυγείο.

Το κατάλυμα προσφέρει δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στις εγκαταστάσεις του Παρέχονται επίσης κλινοσκεπάσματα. Στο Chaniotis Studios θα βρείτε εποχική εξωτερική πισίνα. Το κατάλυμα προσφέρει υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων, ενώ η περιοχή είναι δημοφιλής για ψάρεμα.

Η Νάουσα βρίσκεται 39χλμ. μακριά από το Chaniotis Studios. Το Αεροδρόμιο της Μυκόνου απέχει 6χλμ. από το κατάλυμα. Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 8,3 για ταξίδι δύο ατόμων. (chaniotis-studios.business.site)

Chaniotis Studios, Καλαφάτης

Villa Rania, Παραλία Μερχιάς

Με βαθμολογία στη booking 9,2 και τιμή €76. Το Villa Rania είναι μια ανεξάρτητη παραθεριστική κατοικία που απέχει μόλις 1 λεπτό από την παραλία Μερχιά. Παρέχει δωρεάν ιδιωτικό χώρος στάθμευση και δωρεάν Wi-Fi. Το κατάλυμα περιλαμβάνει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με τραπεζαρία και τηλεόραση επίπεδης οθόνης. Διαθέτει επίσης ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα ή ντους.

Η Χώρα της Μυκόνου απέχει 9χλμ. από το Villa Rania. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Αεροδρόμιο της Μυκόνου, στα 8χλμ. από το κατάλυμα. Σε απόσταση 4χλμ. από τη Μερχιά βρίσκεται το χωριό Άνω Μερά, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν εστιατόρια, καφέ, φαρμακείο, σούπερ μάρκετ και αρτοποιεία. Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 8,0 για ταξίδι δύο ατόμων. (villa-rania.myconos-hotels.com)

Villa Rania, Παραλία Μερχιάς

Ξενοδοχείο Μιλένα, Χώρα

Με βαθμολογία στη booking 9,4 και τιμή €86. Η οικογενειακή επιχείρηση Hotel Milena βρίσκεται στο Δραφάκι, σε απόσταση μόλις 1χλμ. από τη Χώρα της Μυκόνου και 400μ. από το Αεροδρόμιο. Οι διάσημες παραλίες Παράγκα και Paradise είναι 2χλμ. μακριά. Το Milena διαθέτει ασβεστωμένα δωμάτια με κλιματισμό και δωρεάν Wi-Fi. Το κάθε ιδιωτικό μπάνιο είναι εξοπλισμένο με στεγνωτήρα μαλλιών.

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στο καφέ-μπαρ απολαμβάνοντας την όμορφη θέα στον περιβάλλοντα κήπο. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια υπάρχουν μίνι μάρκετ, αρτοποιείο και εστιατόριο. Η στάση λεωφορείου απέχει λίγα μόλις μέτρα από το ξενοδοχείο. Το κατάλυμα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στη Χώρα της Μυκόνου και στις παραλίες Paradise και Παράγκα. Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 8,7 για ταξίδι δύο ατόμων. (hotelmilena.gr/el)

Ξενοδοχείο Μιλένα, Χώρα

Villa Vasilis, Διασταύρωση Αεροδρομίου – Παραλίας Paradise

Με βαθμολογία στη booking 8,7 και τιμή €100. Το Villa Vasilis βρίσκεται σε ήσυχη τοποθεσία στη Μύκονο και προσφέρει δωρεάν μεταφορά από/προς το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Απέχει μόλις 15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της Μυκόνου. Όλα τα δωμάτια ή διαμερίσματα στο Villa Vasilis περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένη μικρή κουζίνα και σαλόνι.

Είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση και κλιματισμό και προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν υπέροχη θέα στη θάλασσα από τη βεράντα. Το Villa Vasilis παρέχει υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτου ή αυτοκίνητου και παρέχει δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Ακριβώς μπροστά από τη βίλα υπάρχει στάση του λεωφορείου από την οποία παρέχονται τακτικά δρομολόγια προς το κέντρο και την παραλία Paradise. Σε απόσταση 100μ. από το Villa Vasilis, οι επισκέπτες μπορούν θα βρουν αρτοποιείο, παντοπωλείο και σούπερ μάρκετ. Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 8,7 για ταξίδι δύο ατόμων. (www.villavasilis.com)

Villa Vasilis, Διασταύρωση Αεροδρομίου – Παραλίας Paradise

Iros Boutique, Καλαφάτης

Με βαθμολογία στη booking 8,8 και τιμή €111. Το Iros Boutique απέχει 800μ. από την παραλία Καλαφάτης και προσφέρει πισίνα φιλική προς το περιβάλλον και ηλιόλουστη βεράντα 100μ² με θέα στο Αιγαίο. Περιβάλλεται από ολάνθιστους κήπους και διαθέτει κομψά διακοσμημένες μονάδες με μπαλκόνι ή αίθριο και δωρεάν Wi-Fi.

Τα δωμάτια και τα διαμερίσματα του Iro έχουν γαλάζιες και λευκές αποχρώσεις, κρεβάτια από σφυρήλατο σίδερο και θέα στο Αιγαίο, στον κήπο ή στην πισίνα. Όλες οι μονάδες περιλαμβάνουν κλιματισμό, τηλεόραση και ψυγείο, ενώ ορισμένες διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα ή καθιστικό με τζάκι.

Το Iros Boutique απέχει 10χλμ. από την κοσμοπολίτικη Χώρα της Μυκόνου και από το Διεθνές Αεροδρόμιο του νησιού. Το παραδοσιακό χωριό Άνω Μερά είναι 2χλμ. μακριά. Παρέχονται υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας και δωρεάν χώρος στάθμευσης στις εγκαταστάσεις. (https://www.iros.gr)

Iros Boutique, Καλαφάτης

Εσπερίδες, Πλατύς Γιαλός

Με βαθμολογία στη booking 9,5 και τιμή €96. Αυτό το κατάλυμα είναι χτισμένο σε παραδοσιακό Μυκονιάτικο στυλ και προσφέρει πισίνα. Βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία στον Πλατύ Γιαλό και υπόσχεται στους επισκέπτες μια πραγματικά αξέχαστη διαμονή. Το κλιματιζόμενο, κυκλαδίτικου στυλ Esperides είναι μόλις 150μ. μακριά από την παραλία και έχει γνώμονα την άνεσή σας.

Οι μονάδες βρίσκονται σε διάφορα ολόλευκα κτήρια που περιβάλλονται από όμορφα διαμορφωμένους κήπους. Το κατάλυμα περιλαμβάνει δωρεάν προϊόντα περιποίησης και τηλεόραση σε όλες τις μονάδες. Περάστε την ημέρα σας απολαμβάνοντας τον ήλιο στην παραλία ή εξερευνώντας το νησί με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Στα 300μ. από το κατάλυμα υπάρχει στάση λεωφορείου.

Οι Παραλίες Ψαρού και Παράγκα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Κατόπιν αιτήματος και με πρόσθετη χρέωση διατίθεται υπηρεσία μεταφοράς από/προς το Αεροδρόμιο και το λιμάνι της Μυκόνου. Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 9,5 για ταξίδι δύο ατόμων. (www.esperides-apartments.gr/el)

Εσπερίδες, Πλατύς Γιαλός

Amarain Luxury Suites, Άγιος Στέφανος

Με βαθμολογία στη booking 8,5 και τιμή €68. Το Amarain Luxury Suites βρίσκεται στον Άγιο Στέφανο και προσφέρει δωρεάν Wi-Fi και θέα στη θάλασσα. Τα δωμάτια του ξενώνα περιλαμβάνουν επιφάνεια εργασίας, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ιδιωτικό μπάνιο με ντους. Ορισμένες μονάδες στο Amarain Luxury Suites έχουν επίσης βεράντα. Σε όλα τα δωμάτια υπάρχει ντουλάπα.

Η Χώρα της Μυκόνου απέχει 2,7χλμ. από το κατάλυμα. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Αεροδρόμιο της Μυκόνου, σε απόσταση 5χλμ. από το Amarain Luxury Suites. Στη γύρω περιοχή υπάρχει περιορισμένος δωρεάν χώρος στάθμευσης. (amarain-luxury-suites-agios-stefanos.hotels-mykonos24.com)

Amarain Luxury Suites, Άγιος Στέφανος

The Corfos Hills House, Ορνός

Με βαθμολογία στη booking 9 και τιμή €99. Το The Corfos Hills House βρίσκεται στον Ορνό της Μυκόνου, κοντά στον Κόρφο και στην Παραλία του Κόρφου. Το κατάλυμα προσφέρει δωρεάν WiFi και δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Όλες οι μονάδες κλιματίζονται, ενώ ορισμένες περιλαμβάνουν τηλεόραση επίπεδης οθόνης, πλυντήριο ρούχων και κουζίνα με βραστήρα. Η παραθεριστική κατοικία διαθέτει κήπο και βεράντα.

Η Παραλία Μεγάλη Άμμος απέχει λιγότερο από 1χλμ. από το The Corfos Hills House. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι το Αεροδρόμιο της Μυκόνου, σε απόσταση 4,1χλμ. από το κατάλυμα. Αυτό είναι το αγαπημένο μέρος των επισκεπτών μας στον προορισμό Ορνός σύμφωνα με ανεξάρτητα σχόλια. Η τοποθεσία αρέσει ιδιαίτερα σε ζευγάρια – τη βαθμολόγησαν με 8,4 για ταξίδι δύο ατόμων. (http://the-corfos-hills-house.myconos-hotels.com/el)

The Corfos Hills House, Ορνός

Extra tip

Φυσικά, αν βρεθείτε στο νησί θα περάσετε επίσης από τις πιο διάσημες παραλίες του, όπου οι διασημότητες από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου και τον καυτό ελληνικό ήλιο. Αν όμως θέλετε να ανακαλύψετε την "άλλη" πλευρά του νησιού, και να χαθείτε στην ομορφιά των πιο απομονωμένων ακτών του, μακριά από τον υπερβολικό κόσμο και τα μαγαζιά με τις ακριβές ξαπλώστρες, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τις ωραιότερες απομονωμένες παραλίες της Μυκόνου!

Πηγή: Travelstyle.gr

Το ελληνικό νησί που «μάγεψε» μέχρι και το CNN - Ο θρυλικός του φάρος και μια ιστορία που λίγοι ξέρουν

Η χώρα μας δε σταματά να δέχεται εγκώμια για τα νησιά της, με ένα εξ αυτών να έχει «μαγέψει» μέχρι και το CNN, διαθέτοντας ουκ ολίγα να μας διηγηθεί. Το κανάλι, συγκεκριμένα, πραγματοποιεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Μύκονο με απεσταλμένο δημοσιογράφο να κάνει ρεπορτάζ για τις ομορφιές του νησιού «της νυχτερινής ζωής και των πάρτι» αλλά και για την ασφάλεια των τουριστών λόγω των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Στα αποσπάσματα του αφιερώματος που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, με πανέμορφες εικόνες από το νησί, ο παρουσιαστής αναφέρει ότι «η Ελλάδα εργάζεται εντατικά για να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες, προτού η θερινή τουριστική σεζόν ξεκινήσει για τα καλά. Ο στόχος είναι να υπάρχουν covid-free νησιά, σε μια προσπάθεια να αισθανθούν οι επισκέπτες πιο ασφαλείς και βέβαιοι όταν κάνουν κρατήσεις για αυτά τα ταξίδια».

«Το νησί της νυχτερινής ζωής και των πάρτι δεν έχει καλά καλά ξυπνήσει, δύο εβδομάδες έπειτα από το επίσημο άνοιγμα του τουρισμού», σημειώνει ο απεσταλμένος του CNN, καταγράφοντας την προετοιμασία για την υποδοχή των επισκεπτών.

Ο δημοσιογράφος συνομιλεί με παράγοντες του τουρισμού με ιδιοκτήτη ξενοδοχείου μάλιστα να αναφέρει ότι οι πελάτες καταφθάνουν με δύο ερωτήματα, αν είναι όλοι εμβολιασμένοι και αν μπορούν να διασκεδάσουν στο νησί όπως έκαναν παλιά.

Μπορεί η Μύκονος προς το παρόν να διασκεδάζει σιωπηλή, αφού τα ξέφρενα πάρτι παραμένουν ανάμνηση, ωστόσο ο απεσταλμένος του CNN αναφέρει πως οι γαλαζοπράσινες παραλίες αποτελούν ευκαιρία για όσους το επιθυμούν να μπορούν να απομονωθούν στην γαλήνη τους.

«Υπάρχει μεγάλη συζήτηση στο νησί για το πώς θα διατηρηθεί η ζωντάνια του μέχρι να επιτραπεί ξανά η δυνατή μουσική. Όμως, για τους πιο ώριμους ταξιδιώτες, αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μια ανακούφιση», επισημαίνει ο δημοσιογράφος.

Στο αφιέρωμα αναφέρεται ακόμα ότι με τους επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι οι πιο «δυνατοί» καταναλωτές στην Ελλάδα η Αθήνα ποντάρει σε ένα μεγάλο κύμα Αμερικανών τουριστών και οι αμερικανικές αεροπορικές αυξάνουν φέτος τις πτήσεις για την Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια, την Ουάσινγκτον.

Ο φάρος της Μυκόνου και η ιστορία του «Βρυκόλακα»

Ο Φάρος Αρμενιστής είναι ένα από τα θρυλικά κτίσματα στη Μύκονο και σημαντικό αξιοθέατο του νησιού. Βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή Φανάρι, σε έναν λόφο που παλιά ονομαζόταν Βρυκόλακας και έχει πίσω του μια ενδιαφέρουσα ιστορία…

Εικάζεται ότι η ονομασία προήλθε για να φοβερίζει τα παιδιά ώστε να μην πλησιάζουν στα απότομα βράχια, που ήταν πολύ επικίνδυνα. Ο Φάρος, αν και εγκαταλειμμένος σήμερα, αποτελεί σημείο συνάντησης των επισκεπτών του νησιού και καταφύγιο για νεαρά ζευγάρια.

Η στρατηγική του θέση του φάρου προσφέρει εξαιρετική θέα, ιδανικό κάδρο για αναμνηστικές φωτογραφίες, αλλά και μέρος για αγνάντεμα και χαλάρωση. Αρχικά όμως ο Αρμενιστής χτίστηκε για να αποφευχθούν τα θαλάσσια ατυχήματα. Την αφορμή έδωσε ένα ναυάγιο που έγινε την άνοιξη του 1877.

 

HOTELS

Ροή ειδήσεων

Share