Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ΔΕΙΤΕ: Αγελάδες ΧΟΡΟΠΗΔΑΝΕ από την χαρά τους! Συγκινητικό βίντεο!!!!

17 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΙΤΕ: Αγελάδες ΧΟΡΟΠΗΔΑΝΕ από την χαρά τους! Συγκινητικό βίντεο!!!!

Η ζωή της αγελάδας δεν είναι ανθόσπαρτη. Πέραν του γνωστού ανέκδοτου με το άρμεγμα και την σπάνια επαφή με τον ταύρο, τα τόσο χρήσιμα αυτά ζώα, ζουν για όσο καιρό είναι παραγωγικά και βγάζουν άφθονο γάλα.

Όταν στερέψουν, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη. Τις περιμένει το σφαγείο αφού η συντήρηση τους είναι πολυέξοδη. Εκτός και αν βρεθούν τίποτα καλοί Σαμαρείτες και τις σώσουν.

Στο Όβερατ, κοντά στην Κολονία, 25 αγελάδες προορίζονταν για σφαγή. Μέχρι που ανέλαβε την υπόθεσή τους η οργάνωση «Σώστε τις αγελάδες» της τοπικής περιοχής του Ρήνου. Όπως λέει στο βίντεο η εκπρόσωπος της οργάνωσης Άνκε Χόϊμπλαϊν, «όταν μάθαμε ότι ο αγρότης δεν μπορούσε να τις συντηρήσει οικονομικά και θα τις ξεφορτωνόταν, αποφασίσαμε να δράσουμε. Τις βλέπαμε κάθε μέρα και δεν μας πήγαινε καρδιά να τις αφήσουμε σε αυτή τη μοίρα».
Στο βίντεο μιλάει και ο γιος του αγρότη που εκφράζει την αγάπη του για τις αγελάδες, τη θλίψη του για το γεγονός ότι ο πατέρας του θα τις έστελνε στο σφαγείο και τη χαρά του που τις βλέπει ελεύθερες και χαρούμενες.

Γιατί μόλις οι αγελάδες φεύγουν από το μαντρί και βγαίνουν ελεύθερες να βοσκήσουν, η χαρά τους είναι τέτοια που κυριολεκτικά χροπηδάνε!

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share