Κυριακή, 21 Απριλίου 2024

Αττική Οδός: Δείτε πώς περνούν από τα διόδια προς Μαρκόπουλο, χωρίς να πληρώνουν!

Έχει γίνει μόδα

29 Φεβρουαρίου 2024 11:48
Αττική Οδός: Δείτε πώς περνούν από τα διόδια προς Μαρκόπουλο, χωρίς να πληρώνουν!
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Μοτοσυκλετιστής, στην προσπάθειά του να αποφύγει το προβλεπόμενο τέλος διοδίων, υιοθετεί μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πρακτική.

«Αόρατες» συνεχίζουν να είναι για πολλούς οδηγούς οι μπάρες στα διόδια των αυτοκινητόδρομων, με τους «τζαμπατζήδες» να έχουν επινοήσει πλήθος τρόπων προκειμένου να μην καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο.

Το κίνημα του «Δεν πληρώνω» έχει επεκταθεί και στην Αττική Οδό, τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που επιλέγεται καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδες οδηγούς προκειμένου να παρακάμψουν το κέντρο της πρωτεύουσας και να μετακινηθούν ταχύτερα.

Για να γλιτώσουν τα διόδια, πολλοί οδηγοί εκμεταλλεύονται τις ηλεκτρονικές λωρίδες των σταθμών που λειτουργούν μέσω ανίχνευσης ηλεκτρονικού πομποδέκτη.

Οι «τζαμπατζήδες» οδηγοί, αφού εντοπίσουν ποιο όχημα κατευθύνεται προς τις ηλεκτρονικές λωρίδες, το ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής μέχρι αυτό να φτάσει στις αυτόματες μπάρες.

Όταν οι τελευταίες ανοίξουν, βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι, εκμεταλλευόμενοι το (επαρκές για αυτούς) χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από το άνοιγμα και το κλείσιμο της μπάρας, γλιτώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την οικονομική επιβάρυνση.

Τη συγκεκριμένη μέθοδο επιστράτευσε και ο μοτοσυκλετιστής που βλέπουμε στο βίντεο, κατά την είσοδό του στην Αττική Οδό (στο 0:12 του βίντεο), στον σταθμό διοδίων στον κόμβο Αμαρουσίου, (Δακτυλίδι), έχοντας κατεύθυνση προς Μαρκόπουλο.

Ο αναβάτης ακολουθεί το μεγάλο μαύρο SUV και μόλις αυτό περάσει από την μπάρα της λωρίδας e-pass, επιταχύνει προκειμένου να περάσει «άερα».

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής ιδιαίτερα στους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τις κάμερες της Αττικής Οδού χρησιμοποιούν αναδιπλούμενες πινακίδες.

Πρόκειται, ωστόσο, για μια ιδιαίτερα επικίνδυνη πρακτική, όπως καταδεικνύουν και τα πολλά περιστατικά πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Ειδικότερα, πολλοί αναβάτες είτε δεν πρόλαβαν το κλείσιμο της μπάρας, είτε έπεσαν με σφοδρότητα πάνω στο προπορευόμενο όχημα.

Σημειώνεται ότι η επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά που υιοθετεί ο μοτοσυκλετιστής που παρουσιάζεται στο βίντεο δεν περιορίζεται στην άρνηση καταβολής του προβλεπόμενου τέλους διοδίων.

Όσο κινείται στην Περιφερειακή Υμηττού προβαίνει σε επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα σε ΙΧ, και αναπτύσσει ταχύτητες που αγγίζουν τα 180 χλμ./ώρα.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share