Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Τσακώνικα κάλαντα στον Δημήτρη Κουτσούμπα - Έσυρε τον χορό ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ (video)

Έγινε viral για ακόμη μία φορά, αναδεικνύοντας τις χορευτικές του ικανότητες

24 Δεκεμβρίου 2023 15:54
Τσακώνικα κάλαντα στον Δημήτρη Κουτσούμπα - Έσυρε τον χορό ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Η εκδήλωση έγινε σε ζεστό και γιορτινό κλίμα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό το πρωί της Κυριακής με παραδοσιακούς χορούς και ανταλλαγή δώρων.

Ο Δ. Κουτσούμπας, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, προσέφερε στον Πρόεδρό της, την έκδοση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ για το 1821, καθώς και στα μέλη της, ημερολόγιο για το 2024, χριστουγεννιάτικη κάρτα και άλλες εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Δείτε επίσης: Κουτσούμπας για Κασσελάκη: «Αλήθεια, έψαχναν πολύ καιρό να βρουν αυτό το φυντάνι;» (video)

Ο Παναγιώτης Μπένος, Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, μετέφερε στον Δ. Κουτσούμπα, εκ μέρους του ΔΣ της, των συλλόγων της και των ομογενών Αρκάδων, Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας που συγκροτούν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αρκαδικών Ομοσπονδιών, εγκάρδιες ευχές για «υγεία, δύναμη, αγώνες για να μπορέσει ο λαός να βρεθεί ξανά στο προσκήνιο, για να μπορέσει ο λαός μας και η πατρίδα μας να είναι εκείνη που θα την διαφεντεύουμε, να είναι εκείνη που θα είμαστε περήφανοι και όχι οι ξένοι που μέχρι στιγμής βρίσκονται από ιστορίας ίδρυσης του ελληνικού κράτους».

Ο κ. Μπένος προσέφερε στον Δ. Κουτσούμπα μια πλακέτα από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας και το ημερολόγιο της Ομοσπονδίας.

Στα «τσακώνικα» αναφέρθηκε η σύμβουλος Πολιτισμού της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας, Γεωργία Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι «η τσακώνικη διάλεκτος έρχεται από την αρχαιότητα και έχει στοιχεία της δωρικής διαλέκτου. Ομιλείται στην ανατολική πλευρά του Πάρνωνα και στα χωριά της ευρύτερης περιοχής του Λεωνιδίου, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, εγγράφεται στην κιβωτό της συλλογικής μνήμης και μαζί με τον τσακώνικο χορό αποτελούν κληρονομιά και στοιχείο ταυτότητας του τόπου».

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share