Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Αμόκ στην Ιταλία: Τεράστιο λιοντάρι δραπέτευσε από τσίρκο και κόβει βόλτες σε πόλη, δίπλα από περαστικούς (video)

Ο δήμαρχος της πόλης Ladispoli, κοντά στη Ρώμη, προειδοποίησε τους κατοίκους να παραμείνουν στις πόρτες μέχρι να συλληφθεί το λιοντάρι

16 Νοεμβρίου 2023 08:20
Αμόκ στην Ιταλία: Τεράστιο λιοντάρι δραπέτευσε από τσίρκο και κόβει βόλτες σε πόλη, δίπλα από περαστικούς (video)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Ένα λιοντάρι κινηματογραφήθηκε να περιφέρεται στους δρόμους μιας ιταλικής παραθαλάσσιας πόλης για αρκετές ώρες αφού δραπέτευσε από ένα τσίρκο, κάτι που είχε συμβεί πριν μερικούς μήνες με ελέφαντα και πάλι στην Ιταλία.

Βίντεο έδειξαν τη μεγάλη γάτα να περπατά στους σκοτεινούς και ερημικούς δρόμους της Λαδίσπολης, κοντά στη Ρώμη, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο δήμαρχος Αλεσάντρο Γκράντο προειδοποίησε τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι, ενώ η αστυνομία και το προσωπικό του τσίρκου προσπαθούσαν να πιάσουν το ζώο.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, περισσότερες από πέντε ώρες αφότου το αρχικό του μήνυμα σήμανε συναγερμός, ο κ. Grando είπε ότι το λιοντάρι είχε «ναρκωθεί και αιχμαλωτιστεί».

«Τώρα θα τον πάρει στα χέρια του το προσωπικό του τσίρκου», έγραψε, ευχαριστώντας τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τους εθελοντές που βοήθησαν να φέρει το θηρίο, που φέρεται να ονομάζεται Kimba, στη φτέρνα.

«Ελπίζω ότι αυτό το επεισόδιο μπορεί να ταράξει κάποιες συνειδήσεις και να μπορέσουμε επιτέλους να βάλουμε ένα τέλος στην εκμετάλλευση των ζώων στα τσίρκο», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Δήλωσε επίσης ότι δεν είχε εξουσιοδοτήσει την παρουσία ενός τσίρκου με λιοντάρια στην πόλη, αλλά είπε ότι δεν είχε τη δύναμη να το αποτρέψει.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share