Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Κιμ πάτησέ το: Διαδήλωσαν... γαβγίζοντας για το δικαίωμά τους να αυτοπροσδιορίζονται ως σκύλοι (video)

Καλά πήγε αυτό

27 Σεπτεμβρίου 2023 09:54
Κιμ πάτησέ το: Διαδήλωσαν... γαβγίζοντας για το δικαίωμά τους να αυτοπροσδιορίζονται ως σκύλοι (video)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Τον γύρο του κόσμου κάνει τα τελευταία 24ωρα βίντεο που δείχνει πάνω από 500 άτομα να έχουν συγκεντρωθεί έξω από έναν σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, προκειμένου να διαδηλώσουν για το δικαίωμά τους να αυτοπροσδιορίζονται ως σκύλοι.

Φιλοζωική οργάνωση απηύθυνε κάλεσμα σε όσους νιώθουν σκύλοι και όχι άνθρωποι να μαζευτούν στη συγκέντρωση που έγινε πρόσφατα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Πότσνταμ στη γερμανική πρωτεύουσα. Μάλιστα, ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ τους γινόταν μονάχα με γαβγίσματα!

Ο λόγος για τη συγκέντρωση ήταν μια ενέργεια για την υποστήριξη ενός Ιάπωνα με το παρατσούκλι Toko, ο οποίος πριν από ένα χρόνο «μεταμορφώθηκε» σε κόλεϊ κι έκτοτε αυτή του η απόφαση έχει προκαλέσει ποικίλλες αντιδράσεις παγκοσμίως μέσα από τα social media, αλλά και από τα ΜΜΕ. Πολλοί από τους συμμετέχοντες απλώς φορούσαν μάσκες σκύλου, μη μπορώντας να αγοράσουν ένα τόσο ρεαλιστικό κοστούμι όπως του Toko.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η δράση προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις στο διαδίκτυο, αλλά και στη γερμανική κοινή γνώμη. Κάποιοι τους ζήτησαν να πάνε σε ψυχιατρική κλινική ή σε φιλοζωική ομάδα για να λύσουν τα προβλήματά τους.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share