Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Νεκροταφείο ποδηλάτων: Για ποιο λόγο χιλιάδες δίκυκλα καταλήγουν στο βυθό των καναλιών του Άμστερνταμ (video)

Η σχέση αγάπης του Άμστερνταμ με τα ποδήλατα είναι αναμφισβήτητη

20 Σεπτεμβρίου 2023 09:44
Νεκροταφείο ποδηλάτων: Για ποιο λόγο χιλιάδες δίκυκλα καταλήγουν στο βυθό των καναλιών του Άμστερνταμ (video)
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Άμστερνταμ: Πρόκειται για μια από τις ευρωπαϊκές πόλεις που φημίζεται ότι οι κάτοικοι της μετακινούνται με ποδήλατα. Για ποιο λόγο όμως χιλιάδες ποδήλατα καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας.

Η σχέση αγάπης του Άμστερνταμ με τα ποδήλατα είναι αναμφισβήτητη. Με το εντυπωσιακό 78% του πληθυσμού της πόλης να κατέχει τουλάχιστον ένα ποδήλατο, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αυτά τα δίκυκλα φαίνεται να ξεπερνούν σε αριθμό τους ίδιους τους κατοίκους. Ωστόσο χιλιάδες ποδήλατα βρίσκουν το δρόμο τους στα κανάλια του Άμστερνταμ κάθε χρόνο.

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, καθώς εκτιμάται ότι στην πόλη κυκλοφορούν 881.000 ποδήλατα σε σύγκριση με περίπου 851.573 μόνιμους κατοίκους. Παρόλο που αυτά τα στατιστικά στοιχεία μπορεί να μην είναι αλάνθαστα, δίνουν μια συναρπαστική εικόνα της ποδηλατικής κουλτούρας του Άμστερνταμ.

Το εκτεταμένο σύστημα καναλιών του Άμστερνταμ, που εκτείνεται σε μήκος άνω των 100 χιλιομέτρων, αποτελεί καθοριστικό χαρακτηριστικό του τοπίου της πόλης. Οι ποδηλάτες, που συχνά γοητεύονται από αυτούς τους δρόμους, συχνά σταθμεύουν τα ποδήλατά τους επικίνδυνα κοντά στα κανάλια. Αυτή η εγγύτητα είναι που μερικές φορές οδηγεί τα ποδήλατα να κάνουν «βουτιά στο νερό». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες ποδήλατα κάθε χρόνο να καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share