Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023

Γιαγιάδες «τρελαίνουν» πίστα και Youtube: Το γυρνάνε από συρτό σε ζεϊμπέκικο και γίνονται viral!

Ακμαίες και μερακλίνες!

25 Μαΐου 2023 07:53
Γιαγιάδες «τρελαίνουν» πίστα και Youtube: Το γυρνάνε από συρτό σε ζεϊμπέκικο και γίνονται viral!
Από Κυριάκος Μελλίδης

Δεν είναι μυστικό πως οι κρητικές γιαγιάδες είναι ο θησαυρός του νησιού. Είναι οι ηλικιωμένες γυναίκες που κρατούν ψηλά την κρητική παράδοση, τα έθιμα του νησιού και πάντα μας κερδίζουν με το ήθος και την λεβεντιά τους.

Είναι τα πρόσωπα που έχουν συνδεθεί με τις ωραιότερες αναμνήσεις μας και αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στην ουσία της λέξης Κρήτη. Ακόμη και όταν τα χρόνια έχουν πράγματι περάσει, εκείνες μας διδάσκουν πως η ψυχή είναι αγέρωχη και ακόμη διψά για ζωή, στιγμές και φυσικά χορό…

Η Μαρία Πανάγο Λουλάκη, η Μαρία Δημ. Λουλάκη και η Ελπινίκη Βελεγράκη από την Εθιά Ηρακλείου, μας συγκινούν σε ένα σπάνιο βίντεο μιας άλλης εποχής καθώς χορεύουν με περίσσιο καμάρι παραδοσιακά κρητικά και το κοινό κυριολεκτικά τις χαζεύει προσφέροντας στο τέλος το πιο ζεστό χειροκρότημα. Οι μερακλίνες γιαγιάδες δεν ξεχνούν τα βήματα με τα οποία μεγάλωσαν και χαρίζουν όμορφες στιγμές που μας γεμίζουν με συναισθήματα.

Δείτε το βίντεο από γλέντι στο Athensmagazine.gr περασμένης δεκαετίας και καμαρώστε τις:

Τούρκοι χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη - Απέραντη συγκίνηση

Ένα βίντεο με εκατοντάδες Τούρκους να χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη, μας αποδεικνύει ότι το ελληνικό αίμα ακόμα ρέει στις περιοχές αυτές.

Το βίντεο είναι από το Δεκέμβριο του 2019 στο Κορδελιό της Σμύρνης όπου εκατοντάδες τούρκοι χόρεψαν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Μετά από τα πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, έχει ξεσπάσει αναβρασμός και έχθρα με τους γείτονες, όμως αυτό το βίντεο μας υπενθυμίζει ότι δεν ασπάζονται όλοι τις ίδιες απόψεις.

Αυτοί οι Τούρκοι, που έχουν ελληνικές ρίζες σέβονται την παράδοση μας και χορεύουν ένα από τα πιο συγκινητικά ζεϊμπέκικα. Δείτε το στο Athensmagazine:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share