Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ζεϊμπέκικο που «ράγισε» τα πατώματα - 80χρονος μερακλής παππούς χορεύει και κάνει άπαντες να χειροκροτούν

Μεγάλος μάγκας!

15 Ιανουαρίου 2023 10:54
Ζεϊμπέκικο που «ράγισε» τα πατώματα - 80χρονος μερακλής παππούς χορεύει και κάνει άπαντες να χειροκροτούν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει έναν 80χρονο παππού να χορεύει ζεϊμπέκικο. Η ψυχή και η θέληση χρόνια δεν κοιτούν, κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον παππού στο συγκεκριμένο βίντεο με το τρομερό ζεϊμπέκικο.

Μάλιστα, ο 80χρονος παππούς αφού χόρεψε δεν δίστασε να κάνει και ακροβατικά πάνω στο τραπέζι. Φυσικά η κίνηση του κυρίου δεν πέρασε απαρατήρητη με όλους τους παραβρισκόμενους να τον χειροκροτούν!

Το συγκλονιστικό ζεϊμπέκικο γαμπρού που έκανε τις γυναίκες να παραληρούν - «Έναν τέτοιο άνδρα θέλω»

Το ζεϊμπέκικο είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ελληνικούς χορούς, ο οποίος για να χορευτεί σωστά χρειάζεται πάθος και ψυχή. Παράλληλα, δες εδώ το μαγικό ζεϊμπέκικο ενός άλλου γαμπρού.

Στο παρακάτω βίντεο που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 likes και εκατοντάδες σχόλια στο Tik Tok, δείχνει έναν γαμπρό ο οποίος χορεύει με την ψυχή του ζεϊμπέκικο.

Υπό τον ήχο του γνωστού τραγουδιού «Μόνος μου» του Αντώνη Ρέμου, ο γαμπρός χορεύει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Οι κινήσεις του και το πάθος του έχουν κάνει τις γυναίκες του διαδικτυακού κόσμου να παραληρούν.

«Λεβέντης», «Έναν τέτοιο άνδρα θέλω», «Μπράβο λεβέντη μου», είναι μερικά από τα σχόλια που αναγράφονται κάτω από το βίντεο.

Δείτε εδώ τον συγκλονιστικό χορό:

Πραγματική λεβεντιά: Θρασύ και μερακλίδικο ζεϊμπέκικο με τις πάνω από 1.000.000 προβολές (Video)

Αυτό είναι το πιο θρασύ και μερακλίδικο ζεϊμπέκικο στην Ελλάδα που ξετρελαίνει τους πάντες και έχει πάνω από 1.000.000 προβολές. Παράλληλα, απολαύστε εδώ το λεβέντικο ζεϊμπέκικο κορυφαίου χορευτή που... μας μεράκλωσε.

Λένε πως το ζεϊμπέκικο είναι χορός μοναχικός, με οδύνη, με εσωτερικότητα. Εκείνος που χορεύει δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον, δεν τον νοιάζει αν τον κοιτούν ή αν περιεργάζονται τις κινήσεις του.

Το πιο διάσημο ζεϊμπέκικο της Ελλάδας είναι το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας». Το έγραψε ο αείμνηστος Μάνος Λοΐζος για να «ντύσει» μια από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές της ταινίας «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού, μιας ταινίας-σταθμός για το ελληνικό σινεμά.

Η υπόθεση αφορά μία ιερόδουλη και έναν λοχία που προσπαθούν να ζήσουν τον έρωτα, αντιμετωπίζοντας τα ταμπού της κοινωνίας και τις προσωπικές τους αγκυλώσεις.

Η «Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού, προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 1971. Σε μία συνοικιακή ταβέρνα, ένας φαντάρος σηκώνεται και χορεύει ζεϊμπέκικο με πάθος, θράσος, καρφώνοντας με τα μάτια του την όμορφη Ευδοκία.

Εκείνη, αν και συνοδεύεται από τρεις άντρες, παρασύρεται στον ρυθμό του, του χτυπάει παλαμάκια, γελάει περιπαικτικά, τον κοιτάει σχεδόν αχόρταγα κι ένα «Παναγιά μου» βγαίνει από τα χείλη της.

Ανατριχίλα με το ζεϊμπέκικο Έλληνα φαντάρου - Μετρά πάνω από 6 εκατ. προβολές!

Ξαφνικά στη σκηνή μπαίνει το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας». Το κοινό ενθουσιασμένο αρχίζει να χειροκροτεί ρυθμικά, ενώ εμφανίζεται στην άκρη της σκηνής ένας Φαντάρος που ζητά από την τραγουδίστρια που είναι η Χαρούλα Αλεξίου να ανέβει να χορέψει!

Εκείνη με ένα νεύμα τον προσκαλεί και τότε ξεκινούν οι δυο τους να χορεύουν ζεϊμπέκικο, ο φαντάρος με τον κλασσικό ελληνικό μάγκικο τρόπο και η Αλεξίου να τον υποστηρίζει με τον Ελληνοπρεπή κλασσικό της τρόπο !

Η σκηνή που διαδραματίζεται είναι τόσο όμορφη και ξεχειλίζει από το Αντάμωμα των πρωταγωνιστών που θυμίζει Αρχαία Τραγωδία ,σαν να είναι ο Χορός των Ελλήνων Πολεμιστών πριν την Μάχη!

Το » Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας » γράφτηκε από το μεγάλο Μάνο Λοΐζο για την ταινία » Ευδοκία » του Αλέξη Δαμιανού το 1971. Αναμφισβήτητα είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ελληνικές μελωδίες.

Το video σαρώνει το διαδίκτυο με περίπου 7 εκ Προβολές…Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας!

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share