Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023

Το μεγαλείο της φύσης: Επική μάχη ιγκουάνα με φίδια! Ποιος κερδίζει; (video)

Ανατριχιαστικό!

9 Δεκεμβρίου 2022 11:14
Το μεγαλείο της φύσης: Επική μάχη ιγκουάνα με φίδια! Ποιος κερδίζει; (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρομακτική μονομαχία! Ιγκουάνα εναντίον φιδιών! Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής; Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Ανατριχιαστικό: Φίδι αρπάζει... σαύρα και παλεύει για την επιβίωση! Μάχη που κόβει την ανάσα

Ένα τρομερό περιστατικό κατέγραψε μία γυναίκα μαζί με την οικογένειά της, η οποία είχε βρεθεί σε θεματικό πάρκο και είδε την σκληρή μάχη που έδωσε μία μικρή σαύρα μ’ ένα φίδι.

Μάλιστα, η μάχη κράτησε για αρκετή ώρα, καθώς παρά το γεγονός πως η σαύρα είχε «διπλωθεί» πάνω στην σαύρα, η τελευταία έδειξε μεγάλη αντίσταση και πάλεψε για την ζωή της. Τελικά, το φίδι βγήκε νικητής και την κατασπάραξε.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Απίστευτο: Εντοπίστηκε πύθωνας 100 κιλών και 5,5 μέτρων στις ΗΠΑ (video)

Ένας βιρμανέζικος θηλυκός πύθωνας, που εντοπίστηκε στην Φλόριντα, είναι το βαρύτερο φίδι που έχει βρεθεί ποτέ. Ζυγίζει 98 κιλά έχει μήκος πέντε μέτρα και επωάζει 122 αβγά, όπως αναφέρουν οι βιολόγοι που το ανακάλυψαν.

Δείτε επίσης: Κόβει την ανάσα: Φίδι τρώει φίδι μετά από συγκλονιστική μονομαχία (video)

Το φίδι, μήκους πέντε μέτρων και βάρους 98 κιλών, εντοπίστηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος απομάκρυνσης των πυθώνων από την περιοχή της Φλόριντα. H ομάδα των βιολόγων προκειμένου να το εντοπίσει εμφύτευσε ραδιοπομπούς μέσα σε αρσενικά φίδια. Μέσω αυτών οι ερευνητές έμαθαν επίσης τις διατροφικές συνήθειές του και τις περιοχές στις οποίες κατοικεί.

«Πώς βρίσκεις μια βελόνα στα άχυρα; Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έναν μαγνήτη. Με παρόμοιο τρόπο τα αρσενικά φίδια – «ανιχνευτές» έλκονται από τα μεγαλύτερα θηλυκά γύρω του», λέει στην Guardian ο Ian Bartoszek, περιβαλλοντικός επιστήμονας και βιολόγος.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Το National Geographic τεκμηρίωσε την ανακάλυψη, υπογραμμίζοντας τις συνέπειες της εισβολής των πυθώνων, οι οποίοι είναι γνωστοί για την ταχεία αναπαραγωγή και τη μείωση της γύρω γηγενούς άγριας ζωής.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share