Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Ένα λιοντάρι και μια τίγρη κάνουν επίθεση σε άλογο μέσα σε τσίρκο - Η συνέχεια θα σας εξοργίσει

Η κακοποίηση στο μεγαλείο της

22 Νοεμβρίου 2022 13:49
Ένα λιοντάρι και μια τίγρη κάνουν επίθεση σε άλογο μέσα σε τσίρκο - Η συνέχεια θα σας εξοργίσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο βασανισμός των ζώων στο τσίρκο είναι πλέον γνωστό, και το παρακάτω βίντεο αποτελεί τρανή απόδειξη. Ένα άλογο κατά τη διάρκεια πρόβας σε τσίρκο της Κίνας δέχθηκε επίθεση από μία τίγρη και ένα λιοντάρι.

Οι εργαζόμενοι στο τσίρκο έσπευσαν να γλιτώσουν το άτυχο ζώο από τα δόντια των αρπακτικών χρησιμοποιώντας μαστίγια και σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη μόνο ελαφρά τραύματα, ωστόσο οι δηλώσεις ενός εργαζόμενου προκαλούν οργή. «Τα λιοντάρια και οι τίγρεις είναι άγρια ζώα. Διαφέρουν από το άλογο. Μπορείτε να δείτε σε ντοκιμαντέρ ότι τρώνε αγελάδες. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό», είπε ο εργαζόμενος.

Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι δεν ανησυχούσαν για μία επίθεση των δύο άγριων ζώων στους εργαζόμενους καθώς όπως εξήγησε βρίσκονται στο τσίρκο από νεαρή ηλικία, αν και έχουν παρατηρηθεί αντίστοιχα περιστατικά, ακόμα και επίθεση σε 4χρονη από λιοντάρι μέσα στο τσίρκο.

Παρά την αίσια κατάληξη του συμβάντος πάντως, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων της Κίνας εξέφρασαν την οργή τους και ζήτησαν το κλείσιμο του τσίρκου.

Λιοντάρι ή τίγρης; Η φωτογραφία που έχει τρελάνει τους πάντες - Δεν φαντάζεστε τι είναι

Αυτή η φωτογραφία έχει τρελάνει το διαδίκτυο, με πολλούς να αναρωτιούνται αν βλέπουν λιοντάρι ή τίγρης. Δεν θα πιστεύετε τι είναι στην πραγματικότητα.

Ένα καταφύγιο για ζώα της άγριας φύσης στη Νότια Καρολίνα, παρουσίασε το μεγαλύτερο – και πιο εντυπωσιακό – είδος στην οικογένεια των αιλουροειδών. Ο «Ηρακλής» και το μόλις 4 εβδομάδων αδερφάκι του, ο «Κριός» είναι τα μοναδικά στο είδος τους υβρίδια, που αποτελούν διασταύρωση λιονταριού και τίγρεως, και είναι πιο σπάνια και από τα άσπρα λιονταράκια που αποτελούν διασταύρωση.

Όπως ενημέρωσε τη βρετανική Mail, ο διευθυντής του πάρκου, Δρ Μπαγκντάβαν Άντλ, τα λιοντάρια με τις τίγρεις αναπαράγονται σε εξαιρετικά σπάνια περιπτώσεις και τα επίσημα περιστατικά, ανέρχονται μόλις σε τρία! Το σπάνιο υβρίδιο που προκύπτει, ονομάζεται liger (λιονταρότιγρης), αν ο αρσενικός γονιός είναι λιοντάρι, ή Tigion (τιγρολιόνταρο) αν αντιστοίχως είναι η τίγρης!

Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για λογοπαίγνια με τις αγγλικές λέξεις lion (=λιοντάρι) και tiger (=τίγρης) ούτως ώστε να γίνει κατανοητή η διασταύρωση και να περιγραφεί ο όρος, καθώς προφανώς και δεν υπάρχει σε κανένα λεξικό!

Τι είναι το liger

Το εντυπωσιακό με τα liger, εξηγεί ο υπεύθυνος του πάρκου, είναι ότι έχουν πάρει από τα λιοντάρια τη συντροφικότητα που τα χαρακτηρίζει και από τις τίγρεις την… αγάπη για το νερό! Είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από μια τίγρη και προφανώς το δυνατότερο αιλουροειδές που υπάρχει, καθώς συνδυάζει χαρακτηριστικά και από τα δύο είδη μεγάλης γάτας!

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share