Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο» λευκός καρχαρίας όταν τον κυνήγησαν φάλαινες δολοφόνοι και τον κατασπάραξαν - Σοκαριστικό βίντεο από κάμερα

Οι επιστήμονες λένε ότι δεν έχουν ξαναδεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν

6 Οκτωβρίου 2022 12:47
«Έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο» λευκός καρχαρίας όταν τον κυνήγησαν φάλαινες δολοφόνοι και τον κατασπάραξαν - Σοκαριστικό βίντεο από κάμερα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιστήμονες δημοσίευσαν ευρήματα που επιβεβαιώνουν ότι φάλαινες όρκες κυνηγούν μεγάλους λευκούς καρχαρίες. Το θαλάσσιο θηλαστικό καταγράφηκε από κάμερα να σκοτώνει ένα από τα μεγαλύτερα θαλάσσια αρπακτικά του κόσμου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Συναγερμός στην Γαλλία: Πέθανε η φάλαινα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα

Τα πλάνα που καταγράφηκαν από drone δείχνουν ένα κοπάδι φαλαινών δολοφόνων να κυνηγάει καρχαρίες κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης καταδίωξης στα ανοικτά του Mossel Bay της νότιας Αφρικής.

Η Alison Towner, επιστήμονας καρχαριών στην Ακαδημία Marine Dynamics στο Gansbaai της Νότιας Αφρικής και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει παρατηρηθεί λεπτομερώς ποτέ στο παρελθόν, και σίγουρα ποτέ από αέρος».

Ένα απόσπασμα από το υλικό, που τραβήχτηκε τον περασμένο Μάιο, δείχνει πέντε όρκες να κυνηγούν και να σκοτώνουν έναν μεγάλο λευκό καρχαρία και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τρεις ακόμη καρχαρίες κατασπαράχθηκαν μέχρι θανάτου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού.

Ο Simon Elwen, ειδικός στα θαλάσσια θηλαστικά και συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε: «Οι φάλαινες δολοφόνοι είναι εξαιρετικά έξυπνα και κοινωνικά ζώα. Οι μέθοδοι ομαδικού κυνηγιού τους τις καθιστούν απίστευτα αποτελεσματικούς θηρευτές».

Ραγίζει καρδιές: Αυτή η φάλαινα ήταν παγιδευμένη ανάμεσα στα βράχια και έκλαιγε μέχρι που... - Συγκινητικό βίντεο

Το 2015 κάπου στα ανοικτά των ακτών της Βρετανικής Κολούμπια, μια φάλαινα δολοφόνος έπεσε και κόλλησε πάνω σε βράχια. Ευτυχώς, για το όμορφο αυτό πλάσμα, παρενέβη μια ομάδα διασωστών και της προσέφεραν την βοήθειά τους.

Παράλληλα, αυτός ο ιπποπόταμος βρέθηκε να κλαίει στο δρόμο αφού έπεσε από φορτηγό.

Η όρκα ήταν θηλυκή και όπως αποδείχθηκε αργότερα χρειαζόταν άμεσα βοήθεια. Ο άντρας που την βρήκε, τηλεφώνησε στην ομάδα διάσωσης «Guardians.”

H όρκα παγιδεύτηκε ανάμεσα στα βράχια, πιθανότατα ψάχνοντας για φαγητό.

Οι διασώστες κάλυψαν την φάλαινα με σεντόνια και μουσαμάδες και στην συνέχεια της έριξαν νερό για να βεβαιωθούν, ότι θα παραμείνει δροσερή.

Επίσης, συναρμολόγησαν μια αντλία νερού για να παρέχουν ευκολότερα νερό στην φάλαινα.

Οι ομάδες διάσωσης ανέφεραν, ότι η φάλαινα κατάλαβε πως οι άνθρωποι ήταν εκεί για να την βοηθήσουν. Φώναζε από τον φόβο της και έβγαζε μια σπαρακτική κραυγή.

Έμειναν μαζί με την όρκα, κρατώντας την δροσερή μέχρι να έρθει η παλίρροια.

Λίγα λόγια για τη φάλαινα Όρκα

Η Όρκα ή αλλιώς φάλαινα- δολοφόνος ανήκει στην οικογένεια των δελφινιών και προφανώς είναι η μεγαλύτερη του είδους.

Είναι σαρκοφάγα ζώα και τα θαλάσσια λιοντάρια, οι φώκιες, τα καλαμάρια και τα ψάρια είναι τα αγαπημένα τους γεύματα. Για να μπορέσουν να τραφούν, οι όρκες πάνε σε οποιοδήποτε μέρος υπάρχει φαγητό για αυτές.

Δείτε το συγκινητικό βίντεο

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share