Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024

Το νησί «θερμοκήπιο» με τις καταγάλανες παραλίες: Έχει ζεστά νερά όλο τον χρόνο και βρίσκεται σε τοποθεσία-έκπληξη!

Πολλοί είναι εκείνη που το αποκαλούν και... Καραϊβική της Ελλάδας

19 Αυγούστου 2022 11:22
Το νησί «θερμοκήπιο» με τις καταγάλανες παραλίες: Έχει ζεστά νερά όλο τον χρόνο και βρίσκεται σε τοποθεσία-έκπληξη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν πάει το μυαλό σας γιατί είναι πολύ πιθανό να μην έχετε ακούσει ποτέ ξανά γι’αυτό το νησί που βρίσκεται προς τη Βόρεια Ελλάδα.

Θυμίζει κάτι εξωτικό και έχει μια πολύ μεγάλη παραλία στην οποία δεν φτάνει ο αέρας με αποτέλεσμα να μην την πιάνει ούτε ένα κυματάκι. Τα νερά της είναι μονίμως ζεστά πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να την επισκέπτεστε όποια εποχή του χρόνου θέλετε!

Δείτε επίσης: Το ελληνικό νησί που διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου

παραλια-διαποροσ-χαλκιδικη-19-8

Πρόκειται για το μικρό νησί Διάπορος, το οποίο βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού στην Χαλκιδική, μόλις 10 χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο του δήμου Σιθωνίας. Το νησάκι «μεταφέρει» τον επισκέπτη απευθείας σε μέρη εξωτικά, με τα γαλαζοπράσινα, διαυγή νερά του και το ονειρικό τοπίο που απλώνεται μπροστά στον επισκέπτη, εικόνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όσων βρεθούν σε αυτό, έστω και μία φορά.

Στην ουσία πρόκειται για έναν μεγάλο κόλπο μήκους 700 μέτρων, ενώ στην μόλις 3,2 τετραγωνικών χιλιομέτρων έκτασή του υπάρχουν υπέροχες παραλίες με ρηχά νερά που σχεδόν πάντα είναι ζεστά ενώ καλύπτεται από πευκόδασος κάνοντάς το, πραγματικό παράδεισο.! Ένα νησάκι που μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη!

παραλια-διαποροσ-χαλκιδικη-19-8

Αν, λοιπόν, θέλετε να απομονωθείτε, να χαλαρώσετε και να περάσετε το πιο ήρεμο καλοκαίρι της ζωής απλά πρέπει να επισκεφτείτε το Διάπορο. Εκεί θα βρείτε αμμώδεις παραλίες με λευκή-ροζ άμμο ιδανικές για ηλιοθεραπεία και παιχνίδια. Στα όσα αξίζει να αναφερθούν για τον Διάπορο είναι το γεγονός ότι ο οικισμός που συναντάται εδώ χρονολογείται από την πρώιμη εποχή του χαλκού, καθώς και το ότι πλούσια καταπράσινη βλάστηση καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το νησί.

Για να το προσεγγίσετε θα πρέπει να διαθέτετε ιδιωτικό σκάφος ή να πάρετε μέρος σε κάποιο από τα οργανωμένα tours που διοργανώνονται για τον Διάπορο. Διαφορετικά θα πρέπει να μεταφερθείτε με βάρκα από κάποιον ντόπιο ψαρά ή νοικιάστε μια βάρκα και κάντε την εκδρομή μόνοι σας. Θα περάσετε υπέροχα!

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share