Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ελληνική ψυχή στην άλλη άκρη της γης: Το βαρύ ζεϊμπέκικο άνδρα με εκατομμύρια views στο διαδίκτυο! (video)

Μεγάλη λεβεντιά

12 Αυγούστου 2022 15:58
Ελληνική ψυχή στην άλλη άκρη της γης: Το βαρύ ζεϊμπέκικο άνδρα με εκατομμύρια views στο διαδίκτυο! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο γνωστός Κύπριος χορευτής, Χρίστος Σιακαλλής, βρέθηκε στην αμερικανική μεγαλούπολη για να κάνει το ντέρτι, τη νοσταλγία για την πατρίδα, αλλά και τις αναμνήσεις μιας άλλης εποχής, μιας άλλης ζωής… λεβέντικη ζεμπεκιά.

Γιος του μεγάλου δασκάλου λαϊκής παράδοσης, Μίκη Σιακαλλή, υπηρετεί την τέχνη από τα πρώτα του κιόλας βήματα. Ο Χρίστος γεννήθηκε μέσα στον χορό!

Γνωστός για τον εξαιρετικό τρόπο που χορεύει ζεϊμπέκικο, κλήθηκε στις 27 Οκτωβρίου από την κυπριακή ομογένεια στη Νέα Υόρκη προκειμένου να χορέψει σε μια εκδήλωση με τον τίτλο «The Art OF Zeιmbekiko», αφιερωμένη στον Σάββα Τσίβικο, μια από τις πλέον σημαίνουσες προσωπικότητες του απόδημου Κυπριακού Ελληνισμού. Αμέσως στο μυαλό μας ήρθε το ζεϊμπέκικο της 98χρονης γιαγιάς στον Καναδά (δείτε εδώ το βίντεο)!

Όντας λάτρης του συγκεκριμένου χορού, οι διοργανωτές της εκδήλωσης, στην οποία παρέστησαν τα πλέον διακεκριμένα μέλη της Αμερικανικής Ομογένειας (όπως οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Βασίλειος Φιλίππου, αντίστοιχα) αποφάσισαν να τον τιμήσουν με μια σειρά χορών και τραγουδιών που ταξίδεψαν όλους τους παρευρισκόμενους πίσω στην πατρίδα.

Νότες και φωνή στα βήματά του έδωσε η «Όπερα της Κερύνειας» υπό την διεύθυνση του βαρύτονου Κωνσταντίνου Γιαννούδη. Σολίστ η Έλενα Χρήστου.

Ένα μαγευτικό συνονθύλευμα κλασσικής και λαϊκής μουσικής που κατάφερε να ταξιδέψει τους Κύπριους μετανάστες σε μονοπάτια που ίσως η καθημερινότητα να τους υποχρεώνει να ξεχνούν. Να αναφέρουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χρίστος Σιακαλλής εκπροσωπεί την Κύπρο στο εξωτερικό.

Ως πρόεδρος του προσφυγικού λαογραφικού συνδέσμου «Οι Αδούλωτοι» Σιακαλλή, που μετρά 42 χρόνια ζωής, ταξίδεψε δεκάδες φορές στο εξωτερικό με πολυμελείς αποστολές προκειμένου να συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ παραδοσιακού χορού, προάγοντας την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας όχι μόνο μέσα από χορευτικές παραστάσεις αλλά και από διαλέξεις.

Οι «Αδούλωτοι» έχουν φτάσει σχεδόν σε όλες τις ηπείρους, όπου υπάρχει ομογένεια δηλώνοντας «παρών» στο πλευρό τους, αλλά και παρουσιάζοντας σε ξένους τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού. Πιο πρόσφατος τους σταθμός η Τσεχία!

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share