Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

«Ραγίζουν» καρδιές: Πολίτες δίνουν το φιλί της ζωής σε σκυλάκι που έπαθε ηλεκτροπληξία! (Video)

Άκρως συγκινητικές στιγμές που «τσακίζουν» κόκαλα

29 Ιανουαρίου 2022 11:22
«Ραγίζουν» καρδιές: Πολίτες δίνουν το φιλί της ζωής σε σκυλάκι που έπαθε ηλεκτροπληξία! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα σκυλάκι έπαθε ηλεκτροπληξία στο Ελληνικό ερχόμενο σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια που είχαν πέσει στο δρόμο. Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει περαστικούς να προσπαθούν να συνεφέρουν το άτυχο ζωάκι, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα!

Ο ιδιοκτήτης του ζώου δήλωσε: «Ίσως η Σέρι μου να έσωσε κάποιο παιδάκι» καθώς το ίδιο χρονικό διάστημα και στο ίδιο σημείο παιδάκια έπαιζαν με το χιόνι.

Επίσης, είναι κάποιες ιστορίες που σε αγγίζουν πολύ βαθιά και σε συγκινούν. Μία τέτοια ιστορία είναι και αυτή του χρήστη του Reddit Mellifluous_Username, για το πώς έβαλε κρυφά το σκύλο του στο νοσοκομείο για να δει την άρρωστη γυναίκα του.

Έτσι θα προστατέψετε τα ζώα από το ψύχος και τον παγετό

Χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες από τους εθελοντές Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών ΦΟΣ για το τι μπορεί να κάνουμε ώστε να προστατεύσουμε τα ζωάκια που ζουν έξω από το ψύχος και τον παγετό. Παράλληλα, διάβασε εδώ για τον οδηγό ταξί που επανέφερε στη ζωή μία μαϊμού με τεχνητή αναπνοή.

Προσφέρετε φαγητό

Όσο πέφτουν οι θερμοκρασίες, τα ζώα χρειάζονται περισσότερη ενέργεια και θερμίδες για να επιβιώσουν. Αυξήστε το φαγητό που τους δίνετε ή έστω αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για να ταΐσετε κάποιο αδύναμο ζωάκι που θα βρεθεί στο δρόμο σας.

Προτιμήστε ξηρά τροφή, που είναι πιο οικονομική. Η υγρή τροφή μπορεί να παγώσει ή να χαλάσει αν δε φαγωθεί εγκαίρως.

Υπενθυμίζεται ότι η σίτιση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιτρέπεται από το νόμο, αρκεί να γίνεται σε δημόσιο χώρο και να μη δημιουργούνται εστίες μόλυνσης από υπολείμματα τροφών. Επίσης, αποφύγετε να δίνετε αποφάγια, καθώς τα περισσότερα ανθρώπινα τρόφιμα είναι ακατάλληλα για σκύλους και γάτες. Αλάτι, μπαχαρικά και μικρά κόκαλα ψαριών-πουλερικών είναι άκρως επικίνδυνα.

Φροντίστε να υπάρχει καθαρό νερό δίπλα στην τροφή τους και βεβαιωθείτε πως δεν παγώνει όταν πέφτει η θερμοκρασία. Μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά μπολ, γιατί παγώνουν και μπορεί να κολλήσει η γλώσσα τους.

Φτιάξτε αυτοσχέδιο καταφύγιο

Ένα πλαστικό κουτί, ένα φορητό ψυγείο για κάμπινγκ με μια τρύπα για είσοδο, ακόμα και ένα χαρτόκουτο επενδυμένο με πλαστικό ή μονωτική ταινία, τοποθετημένο σε μια προφυλαγμένη γωνία, είναι αρκετό για να τα προστατεύσει από ανέμους και βροχές. Ιδανικά, το «σπιτάκι» μπορεί να ακουμπάει σε μια παλέτα για να μην έχει επαφή με το παγωμένο χώμα. Βάλτε μέσα φελιζόλ ή άχυρο για μόνωση, ή έστω παλιά ρούχα και κουβερτάκια, αρκεί να τα αλλάξετε αν βραχούν, γιατί αλλιώς θα παγώσουν.

Σημαντικό: Έτσι θα προστατέψετε τα ζώα από το ψύχος και τον παγετό

Ανοίξτε την αυλή, την αποθήκη ή το σπίτι σας για τις πιο κρύες μέρες

Αν μένετε σε μονοκατοικία, ή αν είστε σίγουροι ότι δε θα δημιουργήσετε πρόβλημα στους υπόλοιπους γείτονες, ένα εσωτερικό ασφαλές σημείο είναι σωτήριο για αυτά τα πλάσματα. Ακόμα καλύτερα, υιοθετήστε ένα αδέσποτο ζωάκι.

Χτυπήστε το καπό ή την κόρνα πριν βάλετε μπρος το αυτοκίνητο

Οι γάτες, και κυρίως τα μικρά γατάκια, έλκονται από τη ζέστη της μηχανής και κουρνιάζουν μέσα στη μηχανή ή πάνω στα λάστιχα του αυτοκινήτου. Κάντε θόρυβο για να τα διώξετε εγκαίρως, αλλιώς θα βρουν βασανιστικό θάνατο.

Ζητήστε τη συμβουλή ενός κτηνιάτρου για τα πολύ άρρωστα ζώα

Όσα έχουν πεσμένο ανοσοποιητικό είναι πιο ευάλωτα στο κρύο. Καμιά φορά, μπορεί να χρειάζεται μια απλή θεραπεία λίγων ημερών για να σωθεί ένα ταλαιπωρημένο ζώο.

Τα αδέσποτα ζώα δεν είναι άγρια ζώα. Δεν έχουν επιλέξει να είναι στο δρόμο και συχνά είναι εγκαταλελειμμένα από ανεύθυνους κηδεμόνες. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δύσκολη ζωή τους λίγο καλύτερη, προσφέροντάς τους έστω το ελάχιστο που μπορούμε.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share