Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Θα σε σώσει: Το εύκολο και γρήγορο κόλπο για να ξεφλουδίσεις τις πατάτες σε χρόνο ρεκόρ!

Θα σας «λύσει» τα χέρια

9 Δεκεμβρίου 2021 12:03
Θα σε σώσει: Το εύκολο και γρήγορο κόλπο για να ξεφλουδίσεις τις πατάτες σε χρόνο ρεκόρ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι πατάτες είναι από τις αγαπημένες μας τροφές. Θα μπορούσαμε να τις τρώμε συνέχεια σε όλες τους τις μορφές. Παρακάτω θα δεις το απόλυτο κόλπο για να τις ξεφλουδίζεις σε χρόνο ρεκόρ.

Όμως, όταν πάμε να τις καθαρίσουμε, πόσες φορές έχουμε χαλάσει ή κόψει όλη την πατάτα; Ειδικά με τον αποφλοιωτή δεν μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε με τίποτα!

Ωστόσο, βρήκαμε ένα τρικ όπου μπορείς να τις ξεφλουδίσεις εύκολα και γρήγορα κάνοντας μια αλλαγή στη διαδικασία που δεν είχες σκεφτεί ποτέ.

Αντί να τις καθαρίσεις και να τις βράσεις στη συνέχεια, πιέζεις και βγάζεις τον φλοιό τους όταν είναι εντελώς μαγειρεμένες. Και όμως δουλεύει!

Δες πώς θα το καταφέρεις με τον σωστό τρόπο:

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, διαπέρασε τον φλοιό της πατάτας και χάραξε μια γραμμή γύρω-γύρω από το κέντρο της. Κάντο γρήγορα περιστρέφοντας την πατάτα με το ένα χέρι και κρατώντας το μαχαίρι με το άλλο.

Μετέφερε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό. Βράσε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στράγγισέ τες. Μόλις κρυώσουν λίγο για να τις πιάσεις, ξεφλούδισε τες από κάθε πλευρά της γραμμής που είχες κάνει. Ο φλοιός θα βγει εύκολα μόλις τον πιέσεις λίγο προς τα έξω. Και έτοιμες, καθαρισμένες οι πατάτες!

Έτσι κερδίζεις χρόνο από το καθάρισμα και φτιάχνεις πιο γρήγορα βραστές πατάτες ή πουρέ. Αν δοκιμάσεις αυτό το κόλπο, μάλλον δεν θα τις ξανακαθαρίσεις με τον παραδοσιακό τρόπο.

Δείτε το βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share