Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Bάλτε ένα λεμόνι στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και δείτε τι θα συμβεί (Video)

Απίστευτο

6 Δεκεμβρίου 2021 09:07
Bάλτε ένα λεμόνι στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και δείτε τι θα συμβεί (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο χυμός λεμονιού είναι μια σημαντική προσθήκη στα πιο νόστιμα πιάτα μας. Το δύσκολο είναι όμως να στύψετε ολόκληρο τον χυμό που περιέχει ένα λεμόνι. Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να βγάλετε περισσότερο χυμό από ένα λεμόνι.

Για να πάρετε το μέγιστο ποσό του χυμού, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη θερμότητα στο φούρνο μικροκυμάτων. Δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά λειτουργεί πραγματικά! Ενώ, βάλτε κανέλα σε 1 ποτήρι μαζί με λεμόνι και μέλι. Θα σας θεραπεύσει από...

Δείτε το βίντεο και θα πειστείτε:

Λεμόνι: Tips για να σου λύσει τα χέρια στην κουζίνα!

Σου έχουμε πει πόσο χρήσιμο είναι το λεμόνι, πχ. όταν το ανακατεύεις με χλιαρό νερό και το πίνεις το πρωί ή ως συστατικό για να λευκαίνεις τα χέρια σου. Τι γίνεται όμως στην κουζίνα; Ξέρεις να το χρησιμοποιείς σωστά ώστε να σε βγάζει από τη δύσκολη θέση;

Ας δούμε τι ακριβώς κάνει και πού μπορούμε να χρησιμοποιούμε το λεμόνι και το χυμό του:

  • Σταματά την οξείδωση: Εάν έχεις φτιάξει τη σαλάτα αρκετή ώρα πριν σερβιριστεί στο τραπέζι, ρίξε μερικές σταγονίτσες λεμονιού για να μην μαυρίσουν τα λαχανικά.

Extra tip: Συγκεκριμένα, εάν τα φύλλα του μαρουλιού έχουν μαλακώσει, θα αποκτήσουν ξανά την τραγανή τους υφή εάν τα μουλιάσεις σε νερό και λεμόνι και κατόπιν τα βάλεις στο ψυγείο.

  • Δεν κολλάει το ρύζι: Λίγες σταγόνες λεμονιού στο νερό όπου βράζει το ρυζάκι σου θα το αποτρέψει από το να κολλήσει ενώ θα του χαρίσει και πιο άσπρο χρώμα.
  • Εμποδίζει το σπάσιμο των αυγών: Πόσο ενοχλητικό είναι να πηγαίνεις να τα βράσεις και να σπάνε; Όχι πια αφού ξέρεις το κόλπο- τα αλείφεις με λίγο χυμό λεμονιού!
  • Μαλακώνει το κρέας: Κάνε μια μαρινάτα με λεμόνι και θα δεις ότι οι ίνες του κρέατος θα μαλακώσουν και θα γίνει λουκούμι το φαγητό σου.
  • Αντικαθιστά το αλάτι: Οι γιατροί συστήνουν να ξεχάσουμε το αλάτι και να αρχίσουμε να βάζουμε λεμονάκι στο φαγητό μας που και γεύση θα δώσει και δεν έχει και νάτριο.

Μετά από όλα αυτά, υπάρχει περίπτωση να μην έχεις στην κουζίνα σου λεμονάκια ή χυμό λεμονιού; Ρητορικό το ερώτημα! Ωστόσο απαλλαχτείτε από τα κουνούπια με τη βοήθεια του λεμονιού!

Πώς να μοσχομυρίζει η κουζίνα

✓ Κόψτε 2 λεμόνια σε τέταρτα, τοποθετήστε τα σε ένα κατσαρολάκι με νερό και αφήστε το να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Εναλλακτικά, μπορείτε να βράσετε φλούδες λεμονιού.

✓ Για να μη μυρίζει ο νεροχύτης, κόψτε στα 2 ένα λεμόνι και τρίψτε τον με το ένα μισό. Έπειτα αφήστε το άλλο μισό στην τρύπα του νεροχύτη ώστε να απομακρύνει τις μυρωδιές.

✓ Κόψτε σε φέτες 2 λεμόνια, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 110C για 60-90 λεπτά. Έπειτα αφήστε την πόρτα του φούρνου και αφήστε τα λεμόνια στο ταψί για λίγες ώρες.

✓ Τρίψτε με φλούδα λεμονιού τις επιφάνειες της κουζίνας σας. Ξεπλύνετε και στεγνώστε με ένα απαλό ύφασμα.

✓ Τρίψτε στον τρίφτη φλούδες λεμονιού.

✓ Βάλτε μισό λεμόνι στο νερό όπου βράζετε λάχανο ή κουνουπίδι.

✓ Ρίξτε φλούδες λεμονιού στη σακούλα με τα σκουπίδια.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share