Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το ζεϊμπέκικο 58χρονου που τρέλανε την Αννίτα Πάνια - Έμειναν άναυδοι με αυτό που είδαν

Αδιανόητος χορός

23 Νοεμβρίου 2021 14:15
Το ζεϊμπέκικο 58χρονου που τρέλανε την Αννίτα Πάνια - Έμειναν άναυδοι με αυτό που είδαν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα μοναδικό - αυτοσχέδιο ζεϊμπέκικο χόρεψε ένας 58χρονος στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, "Αννίτα Κοίτα", και την έκανε να τρελαθεί.

Αφού μίλησε για την προσωπική του ζωή, ο 58χρονος σηκώθηκε και έδειξε τις χορευτικές του ικανότητες, προσθέτοντας δικές του κινήσεις στον κλασικό αυτό χορό. Μπορεί να μην είναι βαρύ σαν αυτό εδώ, αλλά έχει σίγουρα τον δικό του χαρακτήρα.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, εκτός από τις κωλοτούμπες, κάνει και πολλά άλλα μικρά κόλπα, κατά τη διάρκεια του χορού. Μάλιστα, δεν μπορούσαν να τον χορτάσουν και του ζήτησαν να χορέψει και δεύτερη φορά, κάτι που έκανε. Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο:

Κάτι σαν ζεϊμπέκικο: Μερακλίνες γιαγιάδες της Κρήτης μας διδάσκουν χορό, παράδοση και ήθος

Δεν είναι μυστικό πως οι κρητικές γιαγιάδες είναι ο θησαυρός του νησιού. Είναι οι ηλικιωμένες γυναίκες που κρατούν ψηλά την κρητική παράδοση, τα έθιμα του νησιού και πάντα μας κερδίζουν με το ήθος και την λεβεντιά τους.

Είναι τα πρόσωπα που έχουν συνδεθεί με τις ωραιότερες αναμνήσεις μας και αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στην ουσία της λέξης Κρήτη. Ακόμη και όταν τα χρόνια έχουν πράγματι περάσει, εκείνες μας διδάσκουν πως η ψυχή είναι αγέρωχη και ακόμη διψά για ζωή, στιγμές και φυσικά χορό…

Η Μαρία Πανάγο Λουλάκη, η Μαρία Δημ. Λουλάκη και η Ελπινίκη Βελεγράκη από την Εθιά Ηρακλείου, μας συγκινούν σε ένα σπάνιο βίντεο μιας άλλης εποχής καθώς χορεύουν με περίσσιο καμάρι παραδοσιακά κρητικά και το κοινό κυριολεκτικά τις χαζεύει προσφέροντας στο τέλος το πιο ζεστό χειροκρότημα. Οι μερακλίνες γιαγιάδες δεν ξεχνούν τα βήματα με τα οποία μεγάλωσαν και χαρίζουν όμορφες στιγμές που μας γεμίζουν με συναισθήματα.

Δείτε το βίντεο από γλέντι στο Athensmagazine.gr περασμένης δεκαετίας και καμαρώστε τις:

Τούρκοι χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη - Απέραντη συγκίνηση

Ένα βίντεο με εκατοντάδες Τούρκους να χορεύουν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας στην Σμύρνη, μας αποδεικνύει ότι το ελληνικό αίμα ακόμα ρέει στις περιοχές αυτές.

Το βίντεο είναι από το Δεκέμβριο του 2019 στο Κορδελιό της Σμύρνης όπου εκατοντάδες τούρκοι χόρεψαν το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Μετά από τα πρόσφατα γεγονότα, δηλαδή την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί, έχει ξεσπάσει αναβρασμός και έχθρα με τους γείτονες, όμως αυτό το βίντεο μας υπενθυμίζει ότι δεν ασπάζονται όλοι τις ίδιες απόψεις.

Αυτοί οι Τούρκοι, που έχουν ελληνικές ρίζες σέβονται την παράδοση μας και χορεύουν ένα από τα πιο συγκινητικά ζεϊμπέκικα. Δείτε το στο Athensmagazine:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share