Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το... βαρύ ζεϊμπέκικο του Σπύρου Παπαδόπουλου που έχει ξεπεράσει τις 5.774.055 προβολές

"Τρέλανε" στο πλατό!

5 Νοεμβρίου 2021 07:23
Το... βαρύ ζεϊμπέκικο του Σπύρου Παπαδόπουλου που έχει ξεπεράσει τις 5.774.055 προβολές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ζεϊμπέκικο: Ο Σπύρος Παπαδόπουλος εκτός από τα "καμαρώνει" τους καλεσμένους που σηκώνονται στο πλατό της εκπομπής το και χορεύουν, απέδειξε πως κι εκείνος μπορεί να χορέψει και μάλιστα εξαιρετικά.

Όταν πριν χρόνια βρέθηκε στο στούντιο καλεσμένος ο Γιάννης Πάριος, ο Παπαδόπουλος χάρισε στους πάντες ένα από τα πιο τίμια και υποδειγματικά ζεϊμπέκικα που έχουν προβληθεί από την ελληνική τηλεόραση. Ο παρουσιαστής όπως ήταν αναμενόμενο καταχειροκροτήθηκε και αποθεώθηκε. Εκτός από το χορό του Σπύρου Παπαδόπουλου, δείτε εδώ το ζεϊμπέκικο του Κρατερού Κατσούλη.

Δείτε το μοναδικό χορό του:

Ζεϊμπέκικο… για λίγους μάγκες

Το ζεϊμπέκικο είναι ένας λατρεμένος χορός, που όλοι προσπαθούν να χορέψουν με επιτυχία, αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις πρώτες του εποχές, όπου συστηνόταν με τους ρεμπέτες του στον ελληνικό λαό.

Μετρώντας περίπου 7.5 χρόνια στο διαδίκτυο, στο YouTube κυκλοφορεί ένα σπάνιο ντοκουμέντο από το 1933, όταν σε τραγούδι του σπουδαίου Μάρκου Βαμβακάρη, ένας άνδρας σηκώνεται να χορέψει ένα αράπ ζεϊμπέκικο, από αυτά που είναι… για λίγους και μάγκες, σαν τον παπά που αποδείχθηκε... σκέτος λεβέντης.

Το ιστορικό ζεϊμπέκικο… με Βαμβακάρη

Ο εν λόγω άνδρας έκανε άπαντες να κοιτάζουν την φοβερή του κίνηση, με τον χορό αυτόν να είναι απόλυτη έμπνευση μέχρι σήμερα, καθώς άπαντες εκτιμούν ιδιαίτερα ένα καλό ζεϊμπέκικο.

Δείτε το βίντεο:

Το πιο παραδοσιακό και… αλήτικο ζεϊμπέκικο γεμάτο ιστορία

Το ζεϊμπέκικο είναι ένας χορός με ιστορία μεγάλη και μεγάλο μέρος της παράδοσής του προέρχεται από τη Μικρά Ασία, η οποία είναι… πρώτη διδάξασα σε αυτόν.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα από τα πιο δημοφιλή ρεμπέτικα τραγούδια της ανώνυμης δημιουργίας. Η πληρέστερη δισκογραφική του εκτέλεση θεωρείται πως έγινε το 1931, στην Αθήνα, από τον Δημήτρη Αραπάκη.

Έχει δισκογραφηθεί σε πολλές εκτελέσεις και παραλλαγές με τον Κώστα Νούρο, με το Ζαχαρία Κασιμάτη με τίτλο «Ο Μεμέτης και Απ' του Μεμέτη το νερό». Με τον ίδιο τίτλο και απ΄ την Μαρίκα Πολίτισσα, τον Σταύρο Καλούμενο, το Γιώργο Κατσαρό και το Μάρκο Μελκόν.

Στο ακόλουθο βίντεο βλέπουμε αυτό τον… αλήτικο και μάγκικο χορό να αποτελεί το παράδειγμα ζεϊμπέκικου και δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε τους χορευτές, που ξεσηκώνουν με την κίνησή τους.

Δείτε το βίντεο:

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share