Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πάρνηθα: Ελάφι ψυχορραγούσε επί τρεις μέρες - «Πλήρης η αδιαφορία του Δασαρχείου»

Τραγικό!

11 Οκτωβρίου 2021 09:22
Πάρνηθα: Ελάφι ψυχορραγούσε επί τρεις μέρες - «Πλήρης η αδιαφορία του Δασαρχείου»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επί τρεις μέρες ένα ελάφι ψυχορραγούσε στην άκρη του δρόμου στην Πάρνηθα χωρίς καμία βοήθεια αποκάλυψε πολίτης μιλώντας στη τηλεόραση του MEGA.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το ελάφι χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να το περιθάλψει, καθώς – όπως είπε το δασαρχείο – το ελάφι ήταν γερασμένο.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Λεφατζής εντόπισε το ελάφι να αργοπεθαίνει στο δρόμο στην Πάρνηθα. Προσπάθησε να επικοινωνήσει με το δασαρχείο, αλλά ο υπάλληλος τον ενημέρωσε πως πρόκειται για ένα γερασμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του.

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί» ανέφερε ο κ. Λεφατζής.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με την ομάδα ΑΝΙΜΑ, ωστόσο όπως εξήγησε η πρόεδρος της ANIMA, Μαρία Γανωτή, ο σύλλογος δεν μπορεί να επέμβει αν δεν τον καλέσει το δασαρχείο, καθώς πρόκειται για Εθνικό Δρυμό, σημειώνοντας πως ο κ. Λεφατζής αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστεί, καθώς τα κέρατα του ελαφιού κόβουν σαν μαχαίρια.

«Είναι ένα ζώο που θέλει ειδική διαχείριση. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστεί κανείς είναι να το ναρκώσει. Εάν είχαμε κληθεί από την πρώτη μέρα θα είχαμε επέμβει. Μας κάλεσε ο κ. Λεφατζής και του είπαμε να μιλήσει με το δασαρχείο για να μας καλέσει» τόνισε.

Ο κ. Λεφατζής εξήγησε πως όταν κάλεσε το δασαρχείο, του απάντησαν πως η ANIMA δεν έχει καμία δουλειά εκεί, καθώς το δασαρχείο έχει δικό του κτηνίατρο. Κατήγγειλε, δε, πως οι υπάλληλοι του δασαρχείου ήταν αδιάφοροι, ενώ του είπαν μάλιστα: «Τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!»…

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το άτυχο ελάφι που επί τρεις μέρες ψυχορραγούσε στην άκρη του δρόμου, υποβλήθηκε σε ευθανασία.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share