Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγανές πατάτες από το...Tik Tok! - Δεν θα’ χετε φάει πιο νόστιμες

Απαιτούν ειδική διαδικασία για να ετοιμαστούν

29 Σεπτεμβρίου 2021 22:05
Τραγανές πατάτες από το...Tik Tok! - Δεν θα’ χετε φάει πιο νόστιμες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλετε να φτιάξετε τις πιο τραγανές πατάτες που έχετε ποτέ δοκιμάσει; Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά αρκετό χρόνο! Δείτε ένα κόλπο του TikTok από τη γνωστή σεφ Poppy O’Toole (@PoppyCooks στο TikTok), που αξίζει να δοκιμάσετε. Πρόκειται για τις πατάτες των 15 ωρών. Μην τρομάζετε, δεν θα μαγειρεύετε τόσες ώρες! Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα το περάσετε στην αναμονή…

Η διαδικασία ειναι λίγο απαιτητική αλλά αξίζει τον κόπο. Και αν την κάνετε μια φορά, θα θέλετε σίγουρα να την ξαναδοκιμάσετε. Tip: Αν δείτε αυτό στις πατάτες πρέπει να τις πετάξετε αμέσως!

Τα στάδια είναι τα εξής: τεμαχίζετε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες, τις ψήνετε, τις συμπιέζετε, ώστε να ενωθούν και να φτιάξουν μικρά «πυργάκια», τις τηγανίζετε, τις βάζετε για 12 ώρες στο ψυγείο και τις ξανατηγανίζετε για να έχετε το τραγανό -και ζητούμενο- αποτέλεσμα.

Έπειτα από το τελευταίο τηγάνισμα, οι πατάτες είναι τραγανές και πάρα πολύ γευστικές.

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 4 φλιτζάνια σπορέλαιο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες με το ειδικό σκεύος ή με μαχαίρι.
Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις μαρινάρουμε με το αλάτι και το ζωικό λίπος (αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζωικό λίπος, το αντικαθιστούμε με ε.π. ελαιόλαδο και λίγο λιωμένο βούτυρο)
Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη.

Τις σκεπάζουμε και από πάνω με το χαρτί ψησίματος και τις αφήνουμε στους 150 για 3 ώρες.
Μετά τις 3 ώρες και αφού έχουν μαλακώσει, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις συμπιέζουμε καλά με κάποιο βαρύ αντικείμενο.

Στη συνέχεια τις βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Όταν τις βγάλουμε από το ψυγείο, κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια. Βάζουμε σε μια φριτέζα το λάδι (χρειάζεται μπόλικο για να τις καλύπτει) και αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε τα τριγωνικά κομμάτια και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Αν είναι μικρή η φριτέζα, θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος για να τηγανιστούν όλα τα κομμάτια.

Τα τοποθετούμε σε σκεύος, όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι και μόλις τα βγάλουμε από τη φωτιά, τα αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε ρίχνουμε και ρίγανη ή και πάπρικα.

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share