Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Εικόνες που σοκάρουν: Μανιασμένη λεοπάρδαλη κατασπαράζει δύο λιοντάρια! (Video)

Σκληρές εικόνες

22 Σεπτεμβρίου 2021 15:58
Εικόνες που σοκάρουν: Μανιασμένη λεοπάρδαλη κατασπαράζει δύο λιοντάρια! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το λιοντάρι μπορεί να θεωρείται πως είναι ο «βασιλιάς της ζούγκλας», αλλά μια λεοπάρδαλη έφερε την ανατροπή, βάζοντάς τα με δύο εξ αυτών μάλιστα, ενώ αυτό που τους κάνει στο τέλος φαίνεται, ότι θα το θυμούνται για πάντα. Επίσης, σοκαριστικά πλάνα δείχνουν ένα ατίθασο λιοντάρι να προσπαθεί να ανοίξει την πόρτα ενός αυτοκινήτου με τα δόντια του.

Τα άγρια ζώα της σαβάνας, σε αρκετές περιπτώσεις, έχουν παρόμοιες προτιμήσεις στο φαγητό τους, με αποτέλεσμα να έρχονται σε αντιπαράθεση. Κάπως έτσι, στο ακόλουθο βίντεο, τα λιοντάρια και η λεοπάρδαλη κυνηγούν την ίδια τροφή, αλλά στο τέλος γίνεται ανατροπή.

Στο κυνήγι αυτό τα λιοντάρια δεν καταφέρνουν να πιάσουν κανένα ζώο, αλλά η λεοπάρδαλη αντιθέτως πετυχαίνει το σκοπό της, αφήνοντας τους ανταγωνιστές της… νηστικούς να την παρακολουθούν να απολαμβάνει το γεύμα της.

Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που το λιοντάρι αριστερά θόλωσε. Σοκαρισμένος ο κόσμος έτρεχε να σωθεί (video)

Ως γνωστόν, τα ζώα που συμπεριλαμβάνονται στις παραστάσεις τσίρκων, όπως τα λιοντάρια, ζουν σε άθλιες συνθήκες, σε σχέση με αυτά που μεγαλώνουν σε εγκαταστάσεις που τα φροντίζουν ή αυτά που βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Αυτό το βίντεο είναι η τρανή απόδειξη του τι μπορεί να συμβεί εξαιτίας αυτής της κατάστασης.

Δυστυχώς για τους ανθρώπους, πολλές φορές ξεχνάνε ότι έχουν να κάνουν με ζώα που είναι από τη φύση τους άγρια και ελεύθερα. Όσο και να τα εκπαιδεύσουν, αυτό δεν αλλάζει. Αν πούμε ότι πήραν αυτό που τους άξιζε, θα έχουμε άδικο;

Όπως έγινε και στην εξής ιστορία: Άφησαν ελεύθερα στη φύση αυτά τα 4 λιοντάρια - Μόλις δείτε την αντίδρασή τους θα πάθετε σοκ

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Κόβει την ανάσα: Η σπάνια στιγμή που λέαινες προσπαθούν να σκοτώσουν αρσενικό λιοντάρι

Η σπάνια και τρομακτική στιγμή που λέαινες εξαπολύουν φονική επίθεση εναντίον ενός αρσενικού λιονταριού κατεγράφη από επισκέπτες σε πάρκο σαφάρι στη Βρετανία.

Το αρσενικό δείχνει εξαντλημένο καθώς δέχεται τις ομαδικές επιθέσεις των θηλυκών ενώ πιστεύεται πως είναι ο αρχηγός της αγέλης. Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που σας παρουσιάζουμε κάτι ανάλογο, με επίθεση σε λιοντάρι από λέαινες.

Τη σκηνή κατέγραψε η ερασιτέχνης φωτογράφος Mya Beverstock, 19 ετών, την Τετάρτη.

Οι εικόνες δείχνουν ότι το αρσενικό βρυχάται καθώς τουλάχιστον εννέα θηλυκά το έχουν ακινητοποιήσει και το δαγκώνουν. Φύλακες του πάρκου καλούνται στο σημείο και προσπαθούν να επέμβουν.

Τελικά καταφέρνουν να διώξουν τις λέαινες με τη χρήση πυροσβεστήρα.

Η σπάνια στιγμή που λέαινες προσπαθούν να σκοτώσουν αρσενικό λιοντάρι

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί τα ζώα επιτέθηκαν στο αρσενικό, αλλά πιστεύεται πως τα θηλυκά συχνά σκοτώνουν ένα ηλικιωμένο ή άρρωστο αρσενικό όταν πιστεύουν ότι πλέον είναι ανίκανος για αρχηγός και θέλουν να τον αντικαταστήσουν.

Αν και η καταγραφή είναι σπάνια, αυτή η συμπεριφορά είναι αρκετά συχνή μεταξύ λιονταριών. Το λιοντάρι ονομάζεται Jiliani, επέζησε και δέχτηκε φροντίδα από το κτηνιατρικό προσωπικό του πάρκου. Σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος στο BBC, το αρσενικό λιοντάρι εισήχθη στην αγέλη τον περασμένο χρόνο και από τότε υπάρχει ένταση για ζητήματα κυριαρχίας.

Ωστόσο θα ενταχθεί ξανά στην ομάδα αργότερα με την ελπίδα να γίνει αποδεκτός από τις λέαινες

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share