Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στα Βίλια - Βίντεο ντοκουμέντο

Καταγγελία από τον αντιπρόεδρο του οικισμού

18 Αυγούστου 2021 14:09
Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στα Βίλια - Βίντεο ντοκουμέντο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O αντιπρόεδρος του οικισμού του Αγίου Νεκταρίου που βρίσκεται κοντά στα Βίλια σε ανάρτησή του καταγγέλλει πώς ξεκίνησε η φωτιά στην περιοχή.

Στην ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος, ανάμεσα σε άλλα, γράφει:

«Δείτε στο πρώτο βίντεο από τι φωτιά ξεκίνησε αυτή η καταστροφή. Είναι δυνατόν;». Στη συνέχεια προσθέτει για τη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα: «Η ώρα του βίντεο είναι 12:33. Εγώ είδα ελάχιστο καπνό κατεβαίνοντας από τον οικισμό μας προς τα Βίλια, στο δρόμο της Μπέλιζας. Αρχικά ήταν τόσο λίγος ο καπνός που νόμιζες πως κάποιος ψήνει. Λόγω του ότι όμως γνωρίζω καλά την περιοχή, όταν είδα το σημείο, κατάλαβα πως εκεί δεν υπάρχει σπίτι.

Κατευθύνθηκα αμέσως προς τα εκεί όπου είδα μερικούς ανθρώπους να παλεύουν με κλαδιά και πυροσβεστήρες αυτοκινήτου. Αρχικά λόγω του ότι η φωτιά ήταν πολύ μικρή και πάνω στο δρόμο, πίστεψα πως θα την σβήσουμε. Όμως με τον βοριά που ήρθε μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό η φλόγα ανέβηκε στα 10 μέτρα.

Το τρίτο βίντεο με την φωτιά αρκετά φουντωμένη και που έρχονται τα πρώτα πυροσβεστικά είναι στις 12:36. Σε μόλις 3 λεπτά έχει πάρει τέτοια έκταση».

Φωτιά στα Βίλια: ΕΔΕ για την παραλίγο αεροπορική τραγωδία με το ρωσικό Ιλιούσιν

Θέμα χρόνου είναι να διαταχθεί από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για παρ’ ολίγον αεροπορικό δυστύχημα στη φωτιά στα Βίλια με εμπλοκή του ρωσικού Ιλιούσιν.

Πηγές της Πυροσβεστικής που μίλησαν στο newsbomb.gr επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ που μετέδωσε το MEGA χθες, Τρίτη, κάνοντας λόγο για λάθος που θα μπορούσε κατά τις μεσημεριανές ώρες χθες να οδηγήσει σε πολύνεκρο δυστύχημα.

φωτιά Βίλια

Πιο συγκεκριμένα το ρωσικό γιγαντιαίο αεροσκάφος Ιλιούσιν επιχείρησε το μεσημέρι της Τρίτης περίπου 5-10 λεπτά νωρίτερα από ό,τι έπρεπε με αποτέλεσμα να μην έχουν προλάβει να φύγουν από το σημείο της ρίψης τα υπόλοιπα μικρότερα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στο σημείο. Σημειώνεται ότι λόγω του όγκου που έχει το Ilyushin, την ώρα που επιχειρεί πρέπει να μην υπάρχουν άλλα εναέρια μέσα στην περιοχή.

Η ΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος φέρει την ευθύνη για τη λάθος συνεννόηση και ποιος φέρει την ευθύνη για την απογείωση και τη ρίψη νερού από το ρωσικό αεροσκάφος την επίμαχη στιγμή.

Οι εμπλεκόμενοι παράγοντες είναι το συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής που πετάει πάνω από το φλεγόμενο μέτωπο από πολύ υψηλό σημείο και δίνει εντολές και οδηγίες για το πού πρέπει να γίνουν οι ρίψεις και σε ποιο υψόμετρο μπορεί να πετάξει το κάθε μέσο για να μην προκληθεί ατύχημα, το συντονιστικό επιχειρησιακό κέντρο της πυροσβεστικής όπως και οι υπεύθυνοι για το Ιλιούσιν.

Σοκ στα Βίλια! Το ρωσικό Ιλιούσιν κόντεψε να συγκρουστεί με ελληνικό ελικόπτερο

Παρ’ ολίγον να διεξαχθεί μία τραγωδία στη φωτιά στα Βίλια, όπου χθες επιχειρούν και τα ρωσικά αεροσκάφη Beriev και Ιλιούσιν. Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο, που έφερε στο φως το MEGA, το ρωσικό μεγαθήριο κόντεψε να συγκρουστεί με ελληνικό ελικόπτερο συντονισμού.

Ακούστε τι λέει ο αξιωματικός:

«Δεν έχω καμία ενημέρωση και προς όλα τα εναέρια μέσα μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Επαναλαμβάνω, μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης. Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, είναι ανασφαλές, κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή. Λυπάμαι που το λέω, αλλά μόλις προσγειωθώ θα καταθέσω αναφορά επικίνδυνης κατάστασης» λέει.

Και συνεχίζει: «Το Ιλιούσιν χωρίς να ενημερώσει κανέναν διασταύρωσε περίπου στα 200 πόδια από εμάς. Παρακαλώ πολύ ενημερώστε να μην ξαναέρθει κανένα Ιλιούσιν στην περιοχή».

 

Videos

Ροή ειδήσεων

Share